Witam. Proszę Was o opinie na temat tych dwóch aut. Chciałbym jakieś opinie użytkowników tych aut. Zastanawiam się pomiędzy roverem 75 diesel 2.0 rocznik 2003-2005 oraz peugeotem 407 diesel 1,6 lub 2,0 rocznik 2004-2005.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 22:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 13:09
miuzziker napisał/a:
Zastanawiam się pomiędzy roverem 75 diesel 2.0 rocznik 2003-2005 oraz peugeotem 407 diesel 1,6 lub 2,0 rocznik 2004-2005.
pewnie dostanę za to opraw, ale napiszę że na pewno do Hdi jest lepsza dostępność części niż do diesel'a w w roverze(no wiem że to BMW, ale nie oszukujmy się więcej jednostek niż z hdi po polskich drogach nie jeździ). Co za tym idzie będą one pewnie tańsze. Generalnie więcej tego jeździ więc nawet łatwiej będzie znaleźć godny uwagi egzemplarz.
Decyzję musisz podjąć sam - Angielski szyk i klasa, czy Francuski 'rozsądny' wybór . Oba auta mają jakby inny charakter, 407 jak dla mnie ciut za agresywny wygląd, ale... o gustach się nie dyskutuje .
Jeżeli stawiasz na oryginalność,na to by wyróżnić się w tłumie takich samych lub bardzo podobnych aut wybierz Rovera.Jeżeli stawiasz na pełne wyposażenie,na komfort i zadowolenie z jazdy,na stylowe wnętrze wybierz Rovera.Jeżeli stawiasz na ekonomiczność auta wybierz Rovera CDTi.
Miałem kiedyś Peugeota co prawda 406,użytkowałem go przez blisko pięć lat,byłem z niego zadowolony,ale z Roverka,którego posiadam jestem bardzo zadowolony.Użytkuje go blisko rok,poza wymianą płynów eksploatacyjnych i filtrów żadnych innych nakładów a przejechałem nim na dzień dzisiejszy ok.16.000 km.Rover zaraził mnie angielskim stylem,obecnie "poluję " na pięknego Jaguara.
Ja polecam Roverka, jest to autko z duszą,a 407 to takie jeździdełko.
_________________ był Peugeot 406 1,8 16V,Alfa Romeo 166 2,5 V6 24V wiele innych,jest Rover 75 CDTI i Alfa Romeo 145 1,4 TS
Sprzedam:http://otomoto.pl/rover-75-100th-anniversary-limited-edit-C14801047.html
Sprzedającego nieco poniosła fantazja.
Auto nie ma ASR, nie ma ESP, nie ma tempomatu, nie ma 8 poduszek (najwyżej 6), nie ma też radia CD (jest kasetowe). Auto może mieć jedynie zmieniarkę CD w schowku bądź bagażniku. Samochód nie ma też webasto, które w naszej strefie klimatycznej się przydaje zimą. Ma za to rzadko spotykane elektrycznie składane lusterka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 307 Skąd: Grabów nad Prosną
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 11:04
miuzziker napisał/a:
Jeśli nie ma webasto to nie ma podgrzewanych siedzeń? A warto go kupić za 22 tys?
Człowieku, patrz dobrze na zdjęcia To, że auto nie ma webasto nie oznacza, że nie ma podgrzewanych foteli. A n 7 zdjęciu, które ukazuje nam kokpit, dwa przyciski nad climatronikiem, na których są fotele, to niby od czego jest ? Od podświetlenia foteli ? Ja wiem, że nie każdy musi wszystko wiedzieć etc., ale skoro jesteś zainteresowany kupnem samochodu i oglądasz jego zdjęcia, to zwracaj uwagę na takie szczegóły i patrz, czy opis ma pokrycie z rzeczywistością.
Pytanie, czy jest wart 23 tys. też trochę nie na miejscu. Na głupie pytanie mogę odpowiedzieć równie głupią odpowiedzią - nie, nie jest wart 23 tys., bo jest wart 22 albo 21 tys.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum