tom125,
Zasada nr Pierwsza: Popraw temat zgodnie z zasadami, bo i tak od moda dostaniesz reprymędę.
Zasada nr Druga: Podobny temat już jest, wystarczy użyć szukajki. http://forum.roverki.eu/v...+baku&start=220
Wracając do tematu w moim R400 SDI średnie spalanie od 5,3 do 5,8 L/100km. Praktycznie jazda tylko w trasie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Lepiej.Temat założyłem po to żeby konkretnie wszyscy pisali ile spalają auta.Bo to co pisze producent w książkach nie zawsze sie sprawdza.Ja własnie zakupiłem Rovera 400 1.4 75 km w benzynie z Włoch.Panie oczywiście też niech pisza oczywiscie tez to poprawiłem.Pozdrawiam.
Moj R216 GTI pali przy spokojnej jezdzie 9 litrow.Przy nizszych temperaturach powietrza i przy cisnieciu potrafi spalic i 14 litrow.Jezdze tylko w miescie i na krotkich odcinkach
Co do spalania podawanego przez producentow to czytalem w jakiejs gazecie motoryzacyjnej, ze taki wynik uzyskuje sie poprzez jakies badanie w warsztacie-samochody nie uczestnicza w ruchu
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Mój ostatnio w trasie 873km zrobiłem na baku czyli na 55litrach więc wychodzi 6,3l/100km przy w miarę ekonomicznej jeździe. w Mieśćie zimą w korkach potrafi dojść nawet do 12 jak nie 14l
Nigdy na benzynie nie spalił mniej niż 8L w mieście. Spalał 8-9 L
Nie wiem jak na trasie
Na LPG pali przy ekonomicznej jeździe 8L przy żyłowaniu więcej jak 11 nie spalił
LPG na trasie - zatankowałem do końca, wyjechałem w trasę po ciut ponad 250 km zatankowałem znów i weszło 17L więc spalił w trasie przy głównie 120 niecałe 7 litrów fajnie było przejechać 250km za 35 PLN
Przy normalnym urzytkowaniu i jeżdzie pół na pól trasa/miasto, cieżko zejśc poniżej 6 ale i ciężko wyjść powyżej 7 l/100km. I w sumie bez wielkiej różnicy czy to lato czy zima.
Rekord na baku ponad 1150km także poniżj 5 l/100 ale to tylko raz tak sie udało na trasie Terespol - Zakopane i powrót, drugim razem 100 km od domu musialem zatankować za 20 zł , ale trlumacze sobie tym ze drogi wszędzie remontują.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum