Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2000
Witam
Wiem że temat był poruszany wiele razy, ale szukam i nie znalazłem odpowiedzi.
Sprawdzałem ostatnio wiązkę przewodów z tyłu ponieważ przestało mi działać ogrzewanie szyby. I oczywiście przerwany kabel odpowiedzialny za ogrzewanie.
Zaizolowałem do czasu aż znajdę dłuższą chwilę na zajęcie się tym. Ale potrzebuję informacji jak rozebrać plastiki klapy. Zauważyłem że jeden kabelek ( chyba od światła stopu w lotce) też się przerwał a końcówka prawdopodobnie wpadła do wnętrza klapy.
Koledzy jak rozebrać te plastiki? Z której strony się za to zabrać? Po lewej stronie też by się przydało żeby znaleźć wężyk od spryskiwacza bo też mi gdzieś przerwał i zsunął. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 14:42, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 14:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hmm nie pamiętam żebym widział tam wkręty przyglądałem się też boczkom na słupkach z tyłu ale najbardziej interesuje mnie ta klapa ( narazie nie mam podglądu na samochód więc jak wróce do domu to sprawdzę gdzie to jest)
Dzięki Marta. Jeszcze się za to nie zabierałem. Ale z tego co widzę po zdjęciach to zdjęcie tej plastikowej obudowy wcale nie polepszy dostępu do tej wiązki przewodów
Tam za wiele pola manewru nie ma - dlatego najczęściej ludzie przedłużają sobie te kable. U mnie jak robiłem tą wiązkę to udało się poizolować bez nie dosztukowywania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum