tak w kółeczku i taki pilot.A czy mają znaczenie wpięte inne klucze razem w tym kółeczku z pilotem,ale zawsze tak mam.
[ Dodano: Wto Lis 23, 2010 23:37 ]
Ciekawe czy w benzyniaku jest taka sama zasada działania imo jak w dieslu?Chyba nie bo w benzynie odłącza prąd a w dieslu rozrusznik
[ Dodano: Sro Lis 24, 2010 12:54 ]
witam,rano palił i pojechałem mechanika,stwierdził że na 95% to wina rozrusznika(szczotki),ale nie ma czasu więc wyjąłem rozrusznik ale tylko tę obudowę co jest wirnik ze szczotkami,reszty nie mogłem,odkręciłem jedną śrubę,więcej nie znalazłem.Stwierdziłem,że wirnik jak i szczotki są jak nowe.Złożyłem całość i już w żaden sposób nie chce zapalić(nie kręci).Gdy przekręcam kluczyk gaśnie radio,reszta normalnie.Będę próbował dalej
_________________ mój pierwszy roverek 220 sdi 1999
wszystko wyczyszczone,przewód ok.Jak pisał Rozan99 spadek napięcia,tak też powiedział mechanik,ale dopiero mi to zrobi w poniedziałek.Wcześniej zamieniłem akumulator z mondeo(prawie nowy)kręcił jak wariat,a potem było jak na starym.Pewnie coś z prądem?
_________________ mój pierwszy roverek 220 sdi 1999
najlepiej rozebrać rozrusznik i go zmierzyć nawet multimetrem czy gdzieś przebić nie ma,
np. może być uszkodzony na wirniku, stojanie
a najlepiej to induktorem sprawdzić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum