No i stało się w moim Rover-ku 214 si benzyna 1.4, 16V 1996r pękła łapa sprzęgła. Dokładnie ta część w kształcie litery "C" wewnątrz skrzyni biegów. Szukałem dziś tej części ale niestety nigdzie jej nie mogę dostać. Macie może jakiś pomysł gdzie coś takiego można znaleźść (posłałem kiladziesiąt maili na allegro i czekam na odzew)? Może ktoś z was ma coś takiego? Mechanik stwierdził, że w ostateczności można to pospawać ale on na to nie da gwarancji bo jak pęknie to podczas jazdy i poleci w skrzynię to będzie masakra.
Dzisiaj otrzymałem telefon od mechanika, który wymienia mi komplet sprzęgła że łapa od sprzęgła jest urwana. Obecnie trwają pilne poszukiwani tejże łapy - prośba o pomoc, gdzie taką łapę mogę dostać do mojego R200 1.4 16v, 1997.
Żeliwo jak najbardziej można spawać i jak ktoś zna się na rzeczy to zrobi to dobrze i na długo. A po za tym spróbować zawsze można. Jakie mogą być dodatkowe koszta jak znowu pęknie na spawie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum