Forum Klubu ROVERki.pl :: rover 75 przekladany z anglika
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
rover 75 przekladany z anglika
Autor Wiadomość
hvil
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lis 04, 2010 22:05   

bociannielot, tutaj musze Ci przyznac rację, niewiem ile za niego dałeś ale coś drogo jak 1/4 a silnika niema, przekladka nie kompletna, niezarejestrowany <a chociaz oplacony?>

SPAMU¦

Wysłany: Czw Lis 04, 2010 22:05   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

caczek 

Wysłany: Nie Lis 07, 2010 09:47   

moze mamy rozne pojecia cen, dla mnie 1/4 ceny europejczyka to 5k w tej cenie mam samochod z uszkodzonym silnikiem po przekladce + drugi sprawny silnik(za mechanika nie place) , co prawda jest do oplat ale z tego co sie orientowalem to wyniosa mnie ok 2k podsumowujac jak sprzedam swojego r600 i doplace 2k to wyjdzie na to ze go zamienilem na r75 ktory bedzie zarejestrowany i oplacony moze i jest to czasochlonne ale kase dam dopiero po tym jak go naprawie a 600 sprzedam dopiero jak bede mial czym jezdzic a kupiec na 600 czeka juz z niecierpliwoscia nawet ja zadatkowal =)

piter34 // Proszę stosować znaki interpunkcyjne (kropki, przecinki...). Twój post wygląda na jakiś niekontrolowany strumień wyrazów...
Ostatnio zmieniony przez piter34 Sro Lis 10, 2010 09:50, w całości zmieniany 1 raz  

piter34 

Rover 800

Wysłany: Sro Lis 10, 2010 09:49   

caczek napisał/a:
po przekladce

Po "byle jakiej" przekładce :roll:

Nikt Cię na siłę nie przekona. Ja wolałbym zostać przy R600 i nic nie dopłacać, niż zmieniać auto na opisane przez Ciebie R75. ;)

hvil
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lis 10, 2010 10:19   

caczek, nie da sie ukryc ze jak piszesz to faktycznie ktos nie tyle nie ukonczyl co troche spartlil tą przekladkę, sprawdz sobie na wszelki wypadek jak mocował Ci magla i jak ściane grodziową, bo w 75 jest wymienny element latwo demontowalny ale jak mu sie niechcialo schowka zmieniac to moze i tam cos porzeźbił. 5 tysi za angola po przekladce martwego to za duzo.

Mój rekord to łyknięty angol 2.5 v6 z walnietą uszczelką pod głowicą z 2003 roku za 460 Funtów. W polsce sie okazało że tuleje zdrowe nie przegotowane i po wymianie uszczelek wóz jeździł jak nowy. Teraz śmiga po podlasiu.

bociannielot 
Moderator

Wysłany: Sro Lis 10, 2010 10:41   

piter34 napisał/a:
Nikt Cię na siłę nie przekona.

I właśnie tu jest pies pogrzebany, ale jak kto chce tak ma - myśmy ostrzegali.

hvil
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lis 10, 2010 11:45   

ja jeżdżę przekładką, na robię przekładki i nie narzekam, ale uważam że to jak z wielbicielami marek, ja do helmut wozu nie wsiądę, ale kierowcy Passata na mazdę 6 tez nie namawiam.

Sam uważam że przekładki wozów robione porządnie, i wozów które bezpiecznie można przełożyć są opłacalne i dobre, ale nikogo nie namawiam, chce to sam przyjdzie:-)

bociannielot 
Moderator

Wysłany: Sro Lis 10, 2010 12:52   

hvil napisał/a:
Sam uważam że przekładki wozów robione porządnie
no nie wiem czy jak to poczytasz to jest porządna przekładka, na dzień dobry musisz pewnie przeszczepić silnik itp. bóg wie w jakim to jest stanie teraz, a co dopiero jak ktoś jeszcze coś namiesza przy przekładaniu :?: :bezradny: znam parę przypadków że ktoś swapa nie umiejętnie zrobił, nie wiem ale wydaje mi się że za te pieniądze można było dużo lepiej trafić.

hvil
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lis 10, 2010 13:13   

Przeczytaj , moje posty, no ta przekladka widać że robiona na rzeźbę, ale może uda mu sie ją doprowadzić choć koszta troszeczke zakrawają na nieoplacalność przy tej kwocie jaką dał za niego i co trzeba zrobić na dzień dobry a co jeszcze wyjdzie:-)

Boncky 

Rover 75

Wysłany: Sro Lis 10, 2010 14:42   

ile wyjdzie po zrobieniu niby wszystkiego to się w głowie nie mieści, silnik przeżuci to się będą cuda działy z elektryką i z resztą:) ale jak to się mówi, człowiek uczy się na błędach ;]
wpisuj sobie wszystkie wydatki, wszystkie, za pół roku zobaczysz ile już zapłaciłeś więcej niż normalny EU a nie spartolony składak UK z silnikiem do wymiany =]

Rover jest fajny, potrafi nakręcić... czekamy na kolejne tematy z ciekawymi awariami :twisted:

hvil
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lis 11, 2010 00:12   

Boncky, a jak twoj silniczek?:D juz wszystko jak z fabryki?:)

Boncky 

Rover 75

Wysłany: Czw Lis 11, 2010 09:07   

hvil napisał/a:
Boncky, a jak twoj silniczek?:D juz wszystko jak z fabryki?:)

śmiga jak ta lala, zresztą jak może śmigać nowy silnik za 6tys... :D

caczek 

Wysłany: Czw Lis 11, 2010 10:12   

no widze, ze ostrzegacie ale chwilowo na r75 raczej nie bylo by mnnie stac a mechanika mam za free wiec poza oplata rejestracyjna i kupnem oleju do silnika raczej nie widze dodatkowych kosztow, oczywiscie wszystko sie moze zdarzyc mam nadzieje ze jakos go mimo wszystko poskladam. Wczesniej facet mial przed tym jeszcze kilka r75 wszystkie po przekladce i jakos nimi smigal, pamietam ze tylko w jednym byl problem z el szybami, ale tym sie jezdzi normalnie, podczas jazdy nie odczuwa sie ze jest cos nie tak.

hvil
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lis 11, 2010 11:04   

z szybami problem bo skopal pewnie przekladke i mu prawa tylna dziala tylko z panelu kierowcy a ktoras z przednich sie domyka skokowo?? To jest standard jak sie machnie w kostce przy bcu:)

No ale wiesz mechanik to nie wszystko, przy wkladaniu silnika, warto sprawdzic czy dawca nie ma HGF, wymienić uszczelki na kolektorach, kable, świece, rozrzad, i kilka innych pierdolek:-) A czesci do R75 najtansze nie sa. Ale trzymam Kciuki:-)

Boncky swoj silnik na fabryke odnowil za 6 kolek to i ty dasz rade:-)

Ja jestem za przekladkami, jakby Ci jakichs czesci trzeba ktore sie wymienia w przekladce lub sa zamocowane na przedniej ćwiartce europejczyka<zostaja mi po przekladkach> to sie odezwij.:-)

caczek 

Wysłany: Czw Lis 11, 2010 15:33   

na pewno bede o tym pamietal i jak czegos bedzie trzeba dam znac =) poki co zuwazylem ze kazda opona jest inna no ale najwyzej przeloze alusy z r600 =p bede na pewno musial wymienic fotel kierowcy bo nie ma regulacji wysokosci a reszta rzeczy ew wyjdzie w praniu

Markzo 

Rover 75

Wysłany: Czw Lis 11, 2010 16:46   

kół nie przełożysz, 4x114,3 nie wedzie na 5x100.

Gekus 

Wysłany: Czw Lis 11, 2010 18:35   

Moim zdaniem ten egzemplarz to jedno wielkie nieporozumienie :neutral:

Piotrass 

Rover 75

Wysłany: Pią Lis 12, 2010 08:00   

caczek, zapodaj fotki.

caczek 

Wysłany: Pią Lis 12, 2010 16:55   

wrzuce przy okazji po weekendzie, coz gdybym mial wolne 20 k to bym sobie szukal wychuchanego r75 a poniewaz nie mam to bede mial r75 po przekladce i tyle, niby silnik padniety ale przeciez mam drugi

zybi86 

Wysłany: Pią Gru 03, 2010 23:09   

Witam. Ja kupiłem przerobionego anglika :) coś mi tylko przełącznik sport nie działa no i plastyki troszkę trzeszczą - auto jest już 3 lata eksploatowane i miało jednego właściciela polecam 2,5 z silnikiem benzynowym w automacie . Ja mam wersje na fullu(skóra siedzenie kierowcy z pamięcią siedzenie pasażera bez ale obydwa elektryczne) No i potrzebuje spinki drzwi nowe bo trzeszczą + dobrego elektryka z okolic Gdańsk-Tczew-Elbląg-Olsztyn , który sprawdzi wszystko i zrobi piloty do centralnego ;) aktualnie otwieram zamek kluczykiem od strony kierowcy. Centralny działa ale nie działa z pilota ciekawe czy od tego auta.

hvil
[Usunięty]

Wysłany: Sob Gru 04, 2010 09:33   

trzeszczenie w drzwiach spowodowane jest syfem pod boczkami, zdejmij je, popatrz na ciegna , druty kable itd, poupinaj co pospadalo, watolina/gabka wygluszajaca, czymkolwiek co nie chlonie wody i nie plesnieje i jest dedykowane do samochodow wyglusz je i poprzymocowuj co lata, daj nowe zapinki i przestana trzeszczec, jak sie nie patrzy przekladaczom na rece to tak jest. A szyba ci sie dobrze zamyka?? Piloty moga niedzialac z powodu pomerdania kabli w centralce podczas przekladki.:-)

Odpowiedz do tematu