Wysłany: Sob Cze 07, 2008 20:56 [R825] Alarm/brak prądu
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1996
Witam, tak jak w temacie autko stało trochę w garażu, bo robiłem ze sprzęgłem. Dzisiaj chciałem go odpalić ale akumulator prawie całkiem zgon, więc podłączyłem go kabelkami do "dawcy" i się zaczęło... włączył się alarm i światła wogule nie reagował na pilota wiec odpiąłem na chwilę kable, po ponownym podpięciu brak jakiekolwiek reakcji na cokolwiek, tak jakby nie dostawał prądu. Odpiąłem akumulator na kilkanaście minut i po ponownym podpięciu świecą cały czas przeciw mgielne ewentualnie mogę włączyć światła bo to jedyne co jeszcze działa (przeciwmgielnych nie mogę wyłączyć bo nie reagują ale wyłączają się same jak włączam światła normalne) w środku kompletnie nic nie działa nic sie nie dzieje jak przekręcam kluczyk nawet deska sie nie rozświetla. Ma ktoś jakiś pomysł?? bo z elektryką u mnie słabo
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 04, 2010 14:14, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 20:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
witam mam rovera 827si i kiedy rano poszedłem go odpalić po otworzeniu drzwi włączył się alarm i wył po za tym nie mogę go odpalić nie kręci bo już kiedy dotknę kluczykiem stacyjki zaczyna wyć ponownie!!!wie ktoś co to może być i co z tym zrobić?
Wpisz w wyszukiwarkę na forum " alarm synchronizacja "
będziesz miał dokładnie opisane co zrobić i z pewnością sobie w 30minut poradzisz.
Jeśli będziesz miał jeszcze inny problem zachęcam do wyszukiwarki a dopiero gdy
zawiodą porady z archiwum lub nie będą dokładnie opisane to zacznij nowy temat na forum.
Wyszukiwarka jest szybsza bo odpowiedz masz natychmiast i problem rozwiązujesz w danej chwili a na dany temat odpowiadają klubowicze gdy mają czas i siedzą przed kompem a nie w swych Roverkach.
[ Dodano: Pią Gru 10, 2010 18:05 ] kubik827si,
Odłącz akumulator na 30 min , podłącz ponownie i cztery razy naciśnij przycisk na pilocie zamykania , wtedy immo powinno się zsynchronizować i będzie można odpalić auto.
Jeśli jedna k nie to wymień baterie w pilocie i ponownie odłącz akus na 30min i po podłączeniu
4razy naciśnij przycisk zamykania.
Ja tak robiłem kilka razy zanim immo się odblokowało , pamiętaj że baterie w pilocie muszą być o.k. i akus w aucie naładowany.
Napisz jak Ci poszło.
Wiadomość pisałem wczoraj ale nie poszła???Więc może tak się uda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum