* Rok produkcji (1900 - 2100): 1999
* Przebieg (km): 172321
* Pojemność silnika (cm3): 1400
* Moc silnika (KM): 105
* Skrzynia biegów: Manualna
* Rodzaj paliwa: Benzyna
* Typ: Hatchback
* Liczba drzwi: 2/3
* Kolor: Srebrny
* Stan: Używany
* Uszkodzony: Nie
*
Wyposażenie
ABS, Autoalarm, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Radio+CD, Lakier metallic, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer,
*
Informacje dodatkowe
Bezwypadkowy, Serwisowany w ASO, Sprowadzony
Pytanie głównie kieruje do posiadaczy i znawców tego modelu, chodzi mi o opinie czy są z niego zadowoleni i czy w ogóle warto go kupić:)
Proszę odpowiadać pod kątem zawodności, ekonomii(części zamienne) i ogólnie jak się sprawują i czy jest to warte auto dla studenta:)
Z góry za każdą opinie serdecznie dziękuje i pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 20:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
-najprawdopodobniej po przygodzie z przodu ( nakładki zderzaka w kolorze nadwozia, zaślepki halogenów również w kolorze)
- brak zdjęć silnika
- spalanie na poziomie 5-7litrów to fikcja
Osobiście posiadam R200 ale w pięciu drzwiach, jeżdżę nim prawie 2 lata bez niespodzianek, leje głównie paliwo. Odnośnie części zamiennych to są one dość tanie i większość łatwa do zdobycia, jedyną rzeczą na którą należy zwrócić uwagę przy użytkowaniu samochodu to uszczelka pod głowicą.
nic podejrzanego nie rzuciło mi się w oczy, oprócz zaślepek, o których wspomniał colin1983,
mam ten sam silnik, palił benzyny spokojnie 8-9l/100km głównie jazda miejska, na trasie wiadomo troszkę mniej
na studencką kieszeń koszty utrzymania i spalanie jest do przeżycia wiem po sobie, chociaż ja go po roku zagazowałam i teraz jestem duuużo bardziej zadowolona, mój portfel też się cieszy
a problemów większych z nim nie miałam przez 2,5 roku użytkowania i ponad 40 tys. przejechanych km. Jedynie co to hgf ostatnio... no ale taki urok tych samochodów da się przeżyć, zresztą innego nie chce!
Jeśli faktycznie po przygodzie to zobacz jakie reflektor ma oznaczenia. Jeśli ktoś go robił tanim kosztem to zapewne wrzucił angielskie lampy (E11) ja tak właśnie się nadziałem i jestem szczuplejszy o jakieś 500 zł. Poczytaj poradnik który znajduje się tutaj :
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=15124
_________________ 0-100 km/h - 8,25 sec!
'Nie pałuj gdy silnik Twój zimny jest'
spasowanie mi się podoba, że elementy sa w kolor to nie koniecznie musi być po dzwonie.. może właściciel miał takie widzimisie.. wydaje się że to wersja silverstone. U mnie dokładki też są w kolor,
Wnętrze magia (czerwona skóra ah) meszek skrzyni biegów nie wydaje mi sie powycierany, szkoda że brak zdjęć silnika no i dolicz sobie koszty rejestracji koło 1,5k bo chyba nie jest oplacony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum