Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2003
Witam,
niestety dziś padła mi pompa paliwa. Bida piszczała w baku i pompa umarła. Najpierw zaczęła głośno buczeć , drgać a potem kaput. Auto przestało odpalać. Pompki niesłychać nawet jak się włącza stacyjkę . Co tu gadać umarła i to w najgorszym dla mnie momencie.
Proszę o pomoc , poniżej pytania :
1. Jak jest z dostępem do jej wymiany ?
2. Czy trzeba zdejmować bak paliwa czy jest dostęp z pod kanapy tylnej lub bagażnika?
3. Trudna to robota czy łatwa ?
4. Co może być mi potrzebne ?
5. Jaka pompa pasuje , od jakich aut , ewentualnie co można dobrać ?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 18:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pompa jest w baku, także trzeba zbiornik zrzucić. Ale bez kanału to się za to radze nie zabierać, ja u siebie w r400 zdejmowałem zbiornik paliwa (tylko tył auta miałem podniesiony), zdjąć to pół biedy, ale podwiesić potem... samemu to bardzo ciężko...
Jeśli masz możliwości finansowe i stać Cie na nową,to nie baw się w używane.Nie wiadomo ile używka polata.A nowa zawsze ma gwarancje,co najmniej na rok.POZDRAWIAM.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum