Wysłany: Nie Gru 05, 2010 21:29 [R75] Nie moge odpalic
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
witam, mam roverka 75 , 2.5 litra... otoz mam taki oto problem - nie moge go odpalic - kreci kreci i nic ... odlaczalem kleme ale to nic nie daje ... dodam ze przed wylaczeniem silnika nie chcial mi isc pelna moca, dawalem gaz a obroty jakos wolno wskakiwaly podczas jazdy
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 08, 2010 17:40, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 05, 2010 21:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
możesz mieć też problem z czujnikiem położenia wałka rozrządu, choć nie twierdzę, że może być to inna przyczyna, a ap ropo braku pełnej mocy możesz mieć coś nie tak z wtryskami, ja osobiście miałem problem z brakiem mocy i po wymianie listwy wtryskowej wszystko chodzi elegancko
z tymi obrotami to jest tak ze raz normalnie jedzie pelna moca a czasami mu odbije i nie chce lapac obrotow, stane na luzie troche go przegazuje i znowu lapie obroty
posłuchaj czy cyka lub syczy pompka jak przekręcasz w pozycję 2( przed odpaleniem a zegary się świecą) powinieneś z pod tylnej kanapy słyszeć syk. Jeżeli nie słychać to skłaniał bym się w stronę pompy, po za tym możliwości wiele czujnik wału lub wałka, wtryski wężyki i inne duperele:)
jeśli na benzynie i LPG to może któryś z czujników pada albo zaciąga lewe powietrze? Ten silnik ma sporo przewodów i warto sprawdzić czy są prawidłowo podłączone, czy nie ma nieszczelności czy jest prawidłowy przepływ powietrza przez filtr, czy przepustnica jest czysta...
Nie mówiąc jeszcze o stanie przewodów WN, cewek oraz świec.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum