Wysłany: Pią Gru 10, 2010 11:27 [R400] Dziwny problem po stłuczce
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
witam!
Wczoraj miałem niewesołą przygodę, w związku z którą auto czeka wymiana przedniego zderzaka i lamp. Części się znajdzie i jakoś się to do kupy złoży. Ale pojawiła się dziwna rzecz mianowicie przy zamykaniu auta z pilota nie migają kierunkowskazy. Wcześniej zamykając były trzy mrugnięcia kierunków, a teraz nic nie miga. Auto zamyka się normalnie. Natomiast przy otwieraniu jest po staremu czyli jedno mrugnięcie kierunkami. Co mogło się stać?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 10, 2010 15:21, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 11:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź czujnik zamknięcia maski, ja miałem ten sam problem we frelku i okazało się że padł mi czujnk zamknięcia tylnych drzwi - ale objawy były takie same.
Zgadza sie nie ma trzech migniec gdy ktoras z krancowek sygnalizuje niedomkniecie ktorys z drzwi (nie wiem czy w 400tce tez jest krancowka przy masce).
Ale ostatnio tez odkrylem ze nie miga 3 razy gdy przymarznie ktorys rygiel i nie "opadnie". Zalacza sie wtedy tylko alarm zewnetrzny na klamki.
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 16:00
ascaris, rozumiem, że maska - mimo uszkodzeń - otwiera się? Jeśli tak, to spróbuj podczas zamykania auta z pilota, wcisnąć krańcówkę pokrywy silnika. Jak mrygnie 3 razy to wszystko jasne. Jeśli nie, to sprawdź pozostałe w drzwiach i w kufrze. Ostatecznie jest możliwe (i najbardziej prawdopodobne), że podczas stłuczki uszkodziła się wiązka krańcówki maski.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jak odepnie się kostkę od zamka maski to wtedy nie mryga kierunek przy zamykaniu samochodu. Jak się połączy te dwa kabelki które są w kostce wszystko chodzi jak trzeba.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum