Wysłany: Nie Gru 19, 2010 21:34 [200] uszkodzony kolektor ssący
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: wszystkie
Dzisiaj pękł mnie ten króciec co jest na nim założony wężyk od podciśnienia, pękł ten co wchodzi przy literce "i" nie wiem jak to określić nie mam foty większa cześć została w przewodzie, a dokładnie pękł dokładnie przy samym"bloku" kolektora
i teraz wiecie jak to skleić i czym ? myślałem też, żeby z tym pojechać tam gdzie spawają plastiki może im się uda to zrobić ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 21:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
zrobione, ale jutro się okaże czy dobrze,
więc tak: takich rzeczy nie spawają
kupiłem klej dwuskładnikowy epoksydowy lekko złapało,ale ciśnienie nadal bokiem uciekało, bo nie ma kleju do pp pe
więc kupiłem taką "plastelinę" coś jak poxylina i tym oblepiłem
Co do kropelki nawet nie próbowałem, bo ona prędzej sklei palce niż rzeczy
a po drugie potrzebowałem coś co będzie działało przy -20* C do ok. 100* C,
a powierzchnia właśnie nie była aż tak porowata
To można zrobić inaczej także, kupić metalową końcówkę na węże gumowe (takie np. jak do spryskiwaczy), zalepić otwór po starym otworze i nawiercić nowy i wkręcić tą metalową końcówkę.
Na to gumowy wężyk który z drugiej strony jest naciągnięty na przewód podciśnienia i np. zaklejony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum