Wysłany: Sob Gru 25, 2010 15:30 [R75] Parktronik - jak sprawdzić czujniki
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
Powoli próbuję doprowadzić mojego roverka do ładu i składu.
Mam problem z parktronikiem. Po włączeniu wstecznego na wyświetlaczu mam pokazaną odległość 0.0 i cały czas piszczy. Po lekturze forum doszedłem, że jest uszkodzony czujnik. Tylko tych czujników jest kilka. Czy bez odkręcania zderzaka da się jakoś zdiagnozować ile czujników jest uszkodzonych? Bo jak kilka to kupiłbym od razu cały zderzak z jakiegoś anglika.
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Maj 20, 2011 23:20, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 25, 2010 15:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Gru 26, 2010 10:25 Re: [r75] Parktronik - jak sprawdzić czujniki
grregg napisał/a:
Witam,
Powoli próbuję doprowadzić mojego roverka do ładu i składu.
Mam problem z parktronikiem. Po włączeniu wstecznego na wyświetlaczu mam pokazaną odległość 0.0 i cały czas piszczy. ...
Na wyświetlaczu?, u mnie po wrzuceniu wstecznego informuje tylko dźwiękiem. Wyświetlacz się nie włącza, a powinien???? Jeżdżę tyle czasu tym autem i nie wiedziałem że pdc wyświetla coś na ekranie komputera.
Wysłany: Nie Gru 26, 2010 15:16 Re: [r75] Parktronik - jak sprawdzić czujniki
grregg napisał/a:
...na wyświetlaczu mam pokazaną odległość 0.0...
W którym miejscu na wyświetlaczu? Trzeba tę opcję jakoś włączyć czy fabrycznie się wyświetla? U siebie niczego takiego nie zauważyłem. Parktronik tylko dźwiękiem sygnalizuje odległość.
Pozdrawiam.
Widzę, że wprowadziłem trochę zamieszania z tym wyświetlaczem. Mam jakiś oddzielny wyświetlacz zamontowany z tyłu - gdzieś przy górze tylnej szyby. Nie przyglądałem się temu za bardzo, ale wygląda to jakby to było coś fabrycznego... Tak czy inaczej po włączeniu wstecznego wszystko jest dobrze widoczne w wstecznym lusterku - cyferki z odległością i jakiś kolorowy pasek. Robi to wrażenie jakby wsteczne lusterko było wyświetlaczem - swoją drogą ciekawe złudzenie. Jak będę miał chwilę to cyknę jakąś fotkę.
Dzisiaj nie dałem rady , ale jutro spróbuję "przysłuchać" się tym czujnikom. Bo po przesiadce z corolli (headback) ciężko się tym roverkiem manewruje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum