Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Ostatnio zaobserwowałem że przy nagrzanym silniku, po jeździe i puszczeniu gazu obroty nie wracają do 900 tylko zatrzymują się na ok 1000.
Niekiedy powoli schodzą niekiedy nie
Po odpaleniu zimnego silnika jest normalnie - są podniesione do 1000 i po chwili spadają do 900.
Wygląda to jakby ssanie się włanczało na gorączym silniku, jaki czujnik jest odpowiedzialny za podniesienie obrotów (włączenie ssania)
Silnik krokowy ani linka gazu się nie zacina
A może jakieś inne sugestie
_________________ jackelvis
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 13:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A powiedz mi w którym miejscu przy tym silniku jest silnik krokowy?
nie silnik krokowy a potencjometr gazu
szukaj go pod maską, będziesz widział że do niego dochodzi linka od pedału gazu, jest on bodajże u ciebie przy zbiorniczku od wspomagania
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Gru 29, 2010 10:29
szoso420 napisał/a:
Rozan99 napisał/a:
A powiedz mi w którym miejscu przy tym silniku jest silnik krokowy?
nie silnik krokowy a potencjometr gazu
szukaj go pod maską, będziesz widział że do niego dochodzi linka od pedału gazu, jest on bodajże u ciebie przy zbiorniczku od wspomagania
Ale on pisal o silniku krokowym.
Musi byc jakis tuning zaszedl!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum