Wysłany: Czw Gru 30, 2010 21:32 [R214] Napęd na jedno koło
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam,
dziś zauważyłem, że podczas wyjazdu z podjazdu kręci się tylko jedno koło - prawe. Drugie czasami zrobi pół obrotu. Starałem się szukać, jednakże nie do końca wiem, jakie dobrać słowa kluczowe. Z góry dziękuję za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 30, 2010 21:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Pią Gru 31, 2010 21:47
to normalne, w samochodach ciezarowych masz blokade deferencjalu w momecie gdy samochd ma problem z jazda lub kolo ktoro otrzymywalo naped wpadlo w poslizg i nie mozna zlapac przyczepnosci mechanizm powoduje zalaczenie obydwu kol i rownomierne ich napedzanie ale uzywa sie go tylko w takich sytuacjch... wyobraz sobie ze jedziesz po zakrecnie i oba kola kreca ci sie z rowna predkoscia jedno z nich wykonuje nieco wiecej obrotu od drugiego... wracajac do sedna sprawy wszystko jest ok jesli chcesz glebic temaqt google
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum