Wysłany: Nie Sty 02, 2011 11:03 [R214]Ściaganie kierownicy podczas hamowania
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witam od pewnego czasu zauważyłem,że podczas hamowania Roverek ściąga na lewo. Może ktoś mi pomóc w ustaleniu przyczyny ponieważ nie za bardzo sie orientuje.
Z Góry dziękuje.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 04, 2011 20:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 11:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 12:05 [214]Ściaganie kierownicy podczas hamowania
Też to mi przychodziło do głowy.Również zauważyłem różnice od czasu zakupu Roverka czyli z 2 miesiące a teraz.na początku wpuszczałem kierownice jechał prościutko lecz teraz już delikatnie ściąga na lewo.Czy na to może mieć wpływ zbieżność i możliwe jest takie rozregulowanie od momentu zakupu R.
[ Dodano: Nie Sty 02, 2011 12:05 ]
A nie równe łapanie hamulców to co jest za to odpowiedzialne??
Jeden hamulec, w twoim przypadku prawy może być zapowietrzony bądź mechanizm odbijania sie przyciął i spowalnia przyciskanie oraz odbijanie klocka zewnętrznego.
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 12:44 [214]Ściaganie kierownicy podczas hamowania
Właśnie nic nie stuka ale myślałem aby gdzieś podjechać na trzepaki aby sprawdzić ogólnie całe zawieszenie tylko nie mam pojęcia ile to kosztuje..orientuje sie ktoś??
Możesz z ciekawości sprawdzić.
Ja z tym problemem walczę już kilka miesięcy, sprawdziłem zawieszenie, siła hamowania obu kół jest taka sama. Wsio ok.
Zrobiłem regenerację zacisków, też nie pomogło.
Podejrzewam przewody elastyczne - pewnie je niedługo wymienię, jeśli to nie ich wina, to wymieniam pompę abs.
Aha, wykluczam problem ze zbieżnością, bo byłoby to odczuwalne podczas normalnej jazdy - samochód by ściągało czy coś.
Sprawdzenie zawieszenia kosztuje jakieś 20zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum