Witam.
Powoli idzie do lata więc zwracam się do Was z prośbą i poradę w sprawie felg.
Poszukuję 15' lub ostatecznie 16' felg do swojej gabloty. Wymagania są takie by felga była w miarę solidna a nie jakieś pitu pitu które po wjechaniu w kałuże będzie wyglądała tak:
Ogólnie concept jest taki żeby nie zmieniać swoich ale niestety zaciski hamulcowe są troszkę za duże.
Od jakiegoś miesiąca dwóch poszukuję co mogłoby mi się podobać ale niestety jestem wybredny i takich felg jest mało a jak są to stosunek cena/oferowany towar jest nie do zaakceptowania.
Czego szukam? Raczej czegoś co będzie klasyczne i pasujące do budy. Najchętniej kupiłbym felgi ori rover`a takie:
Ale niestety dostanie ich jest trudne.
Fajne Enkei`ki ma dobryziom:
Ale cena + doprowadzenie felg do stanu idealnego troszkę przekracza założony budżet.
Kolejnym fajnym wzorem według mnie jest ATS:
Tutaj też ciężko o coś co w stanie nadawałoby się do jazdy.
Jeszcze kilka innym mi się spodobało, odpodobało...
Na koniec jak widzi Wam się taka felga:
Nie jestem za bardzo przekonany bo jest kwadratowa. Ale może... (mój by tak wysoko nie stał)
No i prośba do Was. Może macie jakieś propozycje. Po moich wypocinach już wiecie co mniej więcej mi się podoba. Na pewno 16' z MG odpadają bo są zbyt oklepane
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 20:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
O to chodzi że nie wiadomo co się w kałuży kryje
Kiedyś za gówniarza rowerem chciałem przejechać przez kałużę. Jak wjechałem to rower wyciągnąłem po dwóch dniach jak woda zeszła. A dołek był pod słup oświetleniowy
Znaczy się podoba Ci się ta na R45 z ostatniej foty?
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
tronsek, no właśnie takie felgi mi się marzą... Wychodziły też takie w MGF ale tam rozstaw inny. Może ktoś na zlocie będzie miał i użyczy do przymiarki
Remi55, też z małą ilością materiału mi się podobają ale na pewno nie takie Mniej materiału to więcej widać tarczę
dobryziom napisał/a:
Ty masz teraz hamulce 282mm? bo jak tak to ori Rover na pewno nie wejdzie...
Przód jednotłoczkowy się kisi w piwnicy z racji zimówek 14'
Dwutłoczkowe odbieram w tym tygodniu
I powoli zaczynam działać tylne 280mm. Tarcza zamówiona przed nowym rokiem ale że nie mam możliwości wypłacenia kasy z konta (zapomniałem pinu ) nie dzwonię nie pytam
Co do tego czy się zmieści czy nie. Na pewno trzeba odsunąć felgę dystansem. Jak odsunę felgę by ramieniem nie czepiała jarzma to jeszcze zaczepiają odważniki na feldze. Czyli da się to jakoś zrobić bo przymiarki robiłem na jesieni
Co do felg.
BBS odpada. Żadne krzykliwe czarne, różowe, czerwone, żółte felgi
Clio fajne. Nawet bardzo. Podobne w civic`u wychodziły. Podobają mi się.
Te z accorda również. Proste i bym miał od razu nowe zimówki. Piszę maila o więcej zdjęć.
Dzięki
R200 Coupe Turbo & V8
greg-si, ja bym proponował org. Roverowskie lub MG w rozmiarze 16", na pewno będzie to dobry wybór, masz org. wymiary nie musisz kombinować z dystansami czy ET, a na tych wzorach bardzo ładnie wygląda buda. Wiem że masz obniżone zawieszenie, także rozmiar 16" ładnie Ci wypełni nadkole.
Ja na wiosnę chcę zamontować kompletne zawieszenie od MG ZS, bo obecnie na moich 16" trochę za wysoko stoi
A może taki wzór jak ja mam???? Chociaż już za dużo ich się porobiło Ja osobiści prócz mego wzoru jestem za felga z pierwszych zdjęć, czyli R200 BRM i R45
camaro17 z oem felg rovera to tylko te ze zdjęć. Inne odpadają z racji wyglądu. Po prostu nie podobają mi się. Wole zakombinować o zostać przy swoich sprawdzonych felgach niż brać coś innego.
Dostałem foty tych Enkei. Stan zewnętrzny kiepski. Jeszcze ciekawe jakie mają ET bo w aukcji nic nie ma.
Chyba jednak OFF oznacza ET (Offset). Czyli 60 to 'trochę' za dużo. Wiąże się to ze zmianą szpilek i dorobieniem dystansów. Bo na bank obcierałyby ramiona o jarzmo. Na zdjęciach dość dobrze to widzę.
R200 Coupe Turbo & V8
Nie lustro to będzie za dużo się świeciło.
Teraz się świecą klamki, ramki, lusterka ale to wszystko ori a taka felga by już troszkę zalatywała wsią w moim R. Do mietka taka felga super
Jeszcze myślę nad takimi felgami z opla:
Są do wyboru 15' i 16' więc może coś by się znalazło tylko ciekawe jakby to na R wyglądało.
R200 Coupe Turbo & V8
greg-si, bredzisz jak nie wiem ja 2 lata temu mialem ten sam dylemat i jednak po "kombinacji" z jakimis flgami ala avez trafilem na hairpiny od MG i dzis z czystym sumieniem zdecydowanie wszystkim roverowiczom je polecam! Wytrzymale, lekkie, pasujace na plug and play czegoz wiecej chciec
I kociarski wyglad. Do takich bys sobie zalozyl laczki 195/45/16 i juz jest lux blux!
Do tego na Zaciskach pod tarcze 282 bedze to lejepij wygladalo niz jak u mnie i camaro na 262 a i tak nie jest zle
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
faecd, wszystko pięknie i niczemu z Twoich słów nie zaprzeczę
Poza jednym zdaniem:
faecd napisał/a:
I kociarski wyglad.
Niestety ale dla mnie te felgi są normalne. Ani fajne ani głupie. Choć jakby trafiły się w normalnych pieniądzach w normalnym stanie i z oponami to pewnie bym wziął.
faecd napisał/a:
...lekkie...
Ile waży jedna felga?
R200 Coupe Turbo & V8
Felga z rantem w 15 calach i z opona o wysokim profilu będzie wyglądać nieciekawie ja bym szukał czegoś minimum 16calowego. Sam długo szukałem felg do kanciaka, co kilka dni przeglądałem wszystkie nowe aukcje z kategorii 16" z rozstawem 4x100 aż w końcu trafiłem coś co imo pasowało idealnie więc również tobie polecam takie rozwiązanie bo prędzej czy później trafi się coś fajnego w dobrych pieniądzach. Na razie zastój bo zima ale z drugiej strony jak coś się trafi w sezonie zimowym można tanio wyrwać mi się udało niedawno wyrwać 18" Rh za dobrą kasę...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
lekkie na pewno się są moje seryjne 15 ważyły jakieś 0,4KG mniej niż obecne 17...
Właśnie o to chodzi że felgi w R/MG są dość masywne.
Te ronale z tego względu że mają rant mi się nie podobają.
Jak kupię felgi i będę miał zamiar je odnawiać to pewnie polecą do wawy bo u mnie to mogą wypiaskować ale z malowaniem gorzej.
Pływak, dlatego zacząłem szukać teraz bo na wiosnę jak już śniegi zniknął będę chciał ruszyć z robotą tego i owego a obecna felga na to nie pozwala.
Jaki wzór RH wybrałeś? Bo ogólnie chyba jeszcze nie widziałem wzoru od tego producenta który by mi idealnie pasował.
R200 Coupe Turbo & V8
Coś takiego ale do R raczej stylistycznie nie podejdą... szału nie ma ale były za dobrą kasę to brałem bo oryginalne alu 15" jest za małe więc zostały przekwalifikowane na zimówki, a na wiosnę trzeba coś założyć. Jednak od czasu do czasu przeglądam alledrogo i szukam dalej bo to jeszcze nie jest to co chciałbym ostatecznie mieć na aucie...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum