Mam, pytanie mianowicie jak zainstalować blow off żeby było dobrze Mam cały zestaw i w sumie to nie wiem co ma być podłączone do trójnika prócz wężyka który dostałem w zestawie. Może ktoś to fajnie opisać? Z góry dzięki
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 19:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a properfekt i bardzo dobrze solidny sprawdzony sprzęcior z podłączeniem tak jak pisałem adapter na rurę miedzy przepustnica a IC i tyle.
ostania ważna rzecz żeby blow off działa w 100% to zaślepienia DV na turbinie inaczej nie będzie głośnego efektu "syczenia" a część powietrza będzie uciekała nim.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sty 2011 Posty: 101 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 20:59
A o co chodzi z tym zaślepieniem DV? Co to takiego? Jestem troszeczkę laikiem (wybacz). W sumie chodzi mi tylko o ten trójnik bo reszta to nie trudne. Wężyk z zaworka idzie do trójnika a ten z kolei ma dwa wyjścia i tu jest zonk co dalej? A jezeli chodzi o ten zawór to najbardziej cieszy mnie to że zrobiony w Polsce i w sumie ładny zestawik i wykonanie naprawdę solidne
[ Dodano: Sro Sty 12, 2011 20:59 ]
może podaj mi nr gg to pogadamy bo na forum to troszkę schodzi
jeden koniec do blow off drugi do wystającej rureczki pod przepustnicą na pewno znajdziesz... trójnik jest nie potrzebny. Co do DV to ten plaski grzybek przykręcony na 3 śrubki z rureczka z fotki wyżej musisz go zatkać... bo obecnie jak nie masz blow offa to właśnie on spuszcza nadmiar powietrza i mimo ze założysz blow off bez zaślepienia część powietrza będzie nadal przez niego uciekać i nie będziesz miał pssyyyt
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sty 2011 Posty: 101 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sob Sty 15, 2011 22:38
Małe a cieszy
[ Dodano: Sob Sty 15, 2011 22:38 ]
Tak wygląda moje wypocina, oczywiście w następnej kolejności wymienię kilka przewodów pod kolor i może jeszcze kilka elementów pomaluje tak bez przesady, żeby było ładnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum