Wysłany: Pon Sty 31, 2011 18:00 [2001.8vi]Szarpie podczas przyspieszania
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1997
Posiadam Roverka 1.8 VVC mam problem tego typu że gdy chce gwałtownie przyśpieszyć Roverkiem szarpie Wymienione są przewody,świece,cewki i sonda.Na biegu jałowym gdy dodam gwałtownie gazu to przerwie delikatnie ale się wkręci na obroty.Podczas jazdy gdy przyspieszam delikatnie jest dobrze.Bywa tak że w jednym dniu jezdzi bez zadnych problemow a nastepnego nia jest znowu to samo Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony przez olo218 Sro Lut 02, 2011 10:00, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 18:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Krokowiec nic niema do tego.
Nie znam do końca budowy wersji VVC, ale z tego co się orientuję to:
- do przeczyszczenia przewód podciśnienia (nie jestem pewien czy nie macie czujnika bezpośrednio w kolektorze dolotowym)
- pod przepustnicą, na rurce kolektora która idzie przez zawory jest zielony czujnik temp, dobrze jest czasem go przeczyścić.
Może też coś się niedobrego dziać z układem VVC, ale w tym nie pomogę wtedy, nie znam jego budowy...
czujnik był w miarę czysty ale w kostce do czujnika był jakiś płyn ogólnie był w niej mokro wysuszę poskładam i zobaczę. mam nadzieje ze to było przyczyną! dam znać jak poskładam!
[ Dodano: Wto Lut 01, 2011 15:49 ]
w którym miejscu znajduje sie tenczujnik od plynu chłodzacego ?
zrobiłem tak jak pisaliście wyczysciłem czujnik w kolektorze sącym i wymieniłem czyjnik temperatury plynu a objawy są nadal te same . Dodam jeszcze że jak byłem na komputerze to pokazuje mi cały czas jeden błąd - awaria czujnika temperatury zewnetrznej. Co to może być i co dalej robić
jak zobaczyłem masło to był stan a teraz jest na minimum
[ Dodano: Pią Lut 04, 2011 14:25 ]
jeszce dodam ze musi minąć dużo czasy zeby zaczeło leciało ciepłe powietrze
[ Dodano: Pią Lut 04, 2011 15:10 ]
jeszcze przed chwilą zauważyłem że gdy już zacznie lecieć ciepłe powietrze a włączę ogrzewanie to po chwili zaczyna lecieć zimne powietrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum