Wysłany: Czw Lut 03, 2011 11:47 [R 214Si] Auto nie chce odpalić, POMOCY!
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam wszystkich. Przeszukałem forum, jednak nie mogę znaleźc ptakieg samego problemu jak mój. A mianowicie ostatnio wyjąłem akumulator z mojego roverka w celu jego naladowania (stał nie jeżdzony okolo 2tygodnie) i po włożeniu nie mogę go odpalić! Centralny zamek normalnie dziala bez problemu i z kluczyka i z pilota, rozrusznik kręci a auto nawet nie zagada, żadnego "pyrknięcia" tylko kręci wyjąłęm cewke, przesuszylem całą noc na grzejniku, sprawdziłem świece, iskra jest, paliwo tez napewno dostaje. Nie wiem co mam dalej zrobić? Czy to moze byc wina tego immobilaisera? Synchronizacje kluczyka tez robiłem i nic nie pomogło Wie może ktoś co moze byc przyczyną? Będe bardzo wdzięczny za wszystkie podpowiedzi, pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez DaQwiD Czw Lut 03, 2011 16:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 03, 2011 11:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Uwaga! Ten temat zostanie usunięty jeśli autor nie poprawi jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, autor musi w pierwszym poście użyć funkcji
gaz nic nie daje, nawet sie nie odezwie dodam tylko ze padl mi nie dawno alternator i obecnie jest wykrecony czy to moze mieć wpływ na odpalanie silnika? I czy immo nie jest zablokowane jezeli rozusznik kreci i dziala centralny zamek?
dodam tylko ze padl mi nie dawno alternator i obecnie jest wykrecony czy to moze mieć wpływ na odpalanie silnika?
wiesz trudne pytanie ale chyba nie powinno być problemu z odpaleniem auta... pamiętam przypadek kiedy mi padł alternator a do domu dojechałem (20km) przed samym domem zdechł z braku prądu więc raczej alternator nie ma tutaj nic do rzeczy
zasadnicze pytanie... paliwo ma?
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
Po włożeniu alternatora nic sie nie zmienilo, jak sie nie odzywal tak i sie nie odzywa... Panowie pomocy
[ Dodano: Pią Lut 04, 2011 18:52 ]
Próbowałem odpalać z kabli i dalej nic. Auto kreci jak glupie i brak jakiegokolwiek odzewu, dwa razy lekko pyrknelo jakby chcial zalapac ale nic z tego moze to brak kompresji? Moze ktos pomóc?
wygląda to na czujnik płynu chłodzacego, odłacz od trójnika jeden przewód albo i drugi i próbuj zapalić powinno pomóc. Czujnik znajduje się:Jak stoisz przodem do silnika,kilkanaście centymetrów za prawą górną częścią chłodnicy.
Odłączyłem kostke z tego trójnika i jeszcze od wiatraka i nic to nie dalo No chyba że nie to odłączam co trzeba. Do tego zauwazyłem podczas bezskutecznej próby odpalenia auta mrygająca kontrolke od ABS Czy to ma jakies znaczenie?
[ Dodano: Sob Lut 05, 2011 21:12 ]
ale może być też tak, że kontrolka Ci miga bo w aku kończy się para
aku jest naładowane na full, moge krecic az wypłukam caly i tak nic z tego. Próbowałem odpalać z kabli z sharana gdzie akumulator jest o wiele wiekszy i tak nic nie pomoglo Nie wiem co dalej roverek nie chodzi
aku jest naładowane na full, moge krecic az wypłukam caly i tak nic z tego. Próbowałem odpalać z kabli z sharana gdzie akumulator jest o wiele wiekszy i tak nic nie pomoglo Nie wiem co dalej roverek nie chodzi
przypomina mi się moja historia jak wymieniałem silnik... grzebałem grzebałem grzebałem i nic nie wygrzebałem... dałem dla mechanika znalazł przetarty kabel który robił zware i dlatego nie chciał mi odpalić... może u Ciebie będzie to samo?
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
u mnie też była iskra i też było paliwo... nie zalewało świecy ale też nie chciał odpalić. świece nówki. tylko ze u mnie po dłuższym kręceniu chciał odpalić ale mu się nie udawało ale świecy nie zalewał...
i też żeby nie mylić że za mało paliwa dostawał... dostawał dobrze... jak jakąś świece wykręciłem i pokręciłem rozrusznikiem to chlapało dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum