Wysłany: Pon Lut 14, 2011 21:06 [R200] Jak często czyścicie silnik krokowy ?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam
Mam pytanie jak często czyścicie silnik krokowy, ponieważ ja muszę go czyścić co 7-8 miesięcy i wydaje mi się że nie powinien tak szybko się zapaprać (jest zabrudzony jakby ktoś okopcił go świeczką )- co może być tego przyczyną ? ( oczywiście rozbieram go, czyszczę benzyną i przedmuchuje sprężonym powietrzem ).
Ostatnio zmieniony przez SIMON Pon Lut 14, 2011 21:23, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 21:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ale to musisz go czyscic bo obroty swiruja czy tylko wyglad przeszkadza? W moim R45 jeszcze nigdy nie czyscilem krokowca w R25 co mialem raz i juz jezdzi tak 8 m-cy.
Mam wersje z aluminiową przepustnicą i po wyczyszczeniu krokowca obroty spadaj płynnie nie ma żadnego zacięcia, i tak przez kilka miesięcy a potem czyszczenie.
Ale kolega pisze,że ma aluminiową przepustnice..Dziwna sprawa.
Wydaje mi się,że zawieszanie obrotów tyczy się tylko ori plastikowych przepustnic.
Może linka od gazu się przycina?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum