Wysłany: Nie Lut 13, 2011 22:22 [75] diesel czy benzyna+LPG?
Witam
Jestem już na 100% pewien, że kupię 75.
Proszę doradźcie mi jaki silnik wybrać diesel czy benzyna+LPG?
Głównie będę nim jeździł po mieście i na krótkich odcinkach (ok 3 km, czyli w zimie silnik nie zdąży się zagrzać), czasami wypad w dłuższą trasę, ale to rzadko.
Do tej pory jeździłem mazdą 626 z holenderskim (fabrycznym) LPG, ale przyszła pora na zmianę i jestem zdecydowany na rover 75.
Może jest w śród was ktoś kto jeździł na gazie i dieslu?
Proszę o radę.,
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 22:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witaj!
Jeśli tak krótkie odcinki to diesel odpada. Jakbyś miał awarię np wtryskiwaczy to koszty są straszne. Diesel ma nabijać km i "zarabiać na siebie".
Może lepiej benzyna 1.8, pali jakoś 10l/100km, naprawy i rozrząd dość tani, jedynie to trzeba uważać na HGF. Acha, przy tak krótkich odcinkach to silnik ledwo się przełączy na LPG i długo na tym nie popracuje, więc tu nie widzę oszczędności.
tomhas, ani diesel ani LPG. diesel nie lubi być niedogrzany a LPG ledwo zdąży się włączyć na takich odcinkach. Ja wybrałbym benzynę, to co więcej samochód spali zwróci ci się na cenie instalacji LPG której nie założysz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum