Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
U mnie w miejscu anteny jest dziura, ktora zalepilem tasma izolacyjna.
Pytanie czy antena jest elektryczna, czy zwykla, gdzie szukac i jakiej?
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 19:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To ciekawe, ale R800 jedynie w wersji coupe miały antenę z batem, natomiast wszystkie inne wersje miały antenę w szybie i wzmacniacz na tylnej półce.
Antena w wersji coupe oczywiście była wysuwana elektrycznie.
To ciekawe, ale R800 jedynie w wersji coupe miały antenę z batem
A wlasnie to mnie sie bardzo podoba, bo zawsze lubilem elektrycznie wysuwane anteny, taki synonim luksusu troszke.
Juz troche szukalem i chyba nie znajde oryginalu, wieckupie sobie zamiennik. Tricky w swojej 600 ma bardzo ladny i akurat taki pasowalby mi do mojej cupejki.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
mhm ja miałem problem z anteną...
a mianowicie, słyszałem pukanie dochodziło od tyłu samochodu
i mi aku padło..to była antena w moim coupe.. dzisiaj odpaliłem maszynę przejechałem się i już nic nie słysze żadnych pukań ani nic..
najgorsze było to że pukało gdy nie był przekręcony kluczyk w stacyjce, i był zamknięty samochód.. gdy przekręciłem kluczyk pukanie ucichło..
teraz czekam co się bedzie działo.. nic tam nie rozkrecałem.. na razie nic nie słysze..
mhm w lanosa są elektryczne anteny.;) może po małych przeróbkach by pasowała.??
pozdr..
Nowa uniwersalna antena nie kosztuje wiele, a wydaje mi się, że powinna pasować, bo ma dużo tych końcówek i da się zamontować praktycznie w każdym aucie (chociaż do jaguara XJ nie mogłem zamontować, ale to był stary złom z 85r).
Do Jaguara so strasznie dlugie doly z tego co patrzylem na allegro, ale te uniwersalne podejda raczej do coupejki, a na allegro po 60zl sa, tylko trzeba uwazac, zeby brac taka co jak straci impuls to sie chowa, a nie taka co musi dostac impuls, zeby sie schowala.
Bo są anteny automatyczne i półautomatyczne. Te półautomatyczne stosowane były w niektórych japońskich wynalazkach gdzie na desce były guziki do wysuwania i chowania anteny (np land cruiser).
A w jaguarze miałem właśnie problem, bo oryginalna była strasznie krótka i dopiero od niej odchodziło cięgno do silniczka i zwijacza, które był umieszczony obok koła zapasowego.
Taki dziwny patent angielskich konstruktorów, no ale w końcu to auto to już zabytek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum