Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam.
Mam pytanie. Proszę o pomoc.
W trakcie ruszania kierownica sama skręca w lewo , a co za tym idzie auto też skręca.
Na stacjach diagnostycznych nie wykryto żadnych luzów w zawieszeniu.
Czy ktoś się może spotkał z podobnym problemem?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 19:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam prośbę do Marthinez. Widzę że jesteś ze Szczecina, czy moglibyśmy sie spotkać i porozmawiać na temat samochodu. Napisz czy możesz i kiedy, proszę o kontakt . mój tel. 504-584-141.
Dzięki.
panowie z okolic szczecina?? ja teżbym sie pisał na takie małe spotkanie gdzieś w okolicy i pogadał na temat aut...coś ktoś podpatrzy...może coś ulepszy...sprecyzujemy usterki. 781 631 619
_________________ będę GO miał do puki koła będą się kręcić
Wracając do mojego tematu, zauważyłem że w zbiorniczku z płynem od wspomagania pokazują się duże pęcherzyki powietrza . Stan płynu utrzymuje się na prawidłowym poziomie (max) . Ani pasek, ani pompa nie piszczą. Czy to może mieć związek ze ściąganiem samochodu na lewą stroną?
Dodam jeszcze , iż skręcając kierownicą w prawo kierownica mocno odbija i w całości nie wraca do jazdy na wprost.
Dziękuję wszystkim za dotychczasowe odpowiedzi.
rover600, wymien dolne swoznie wachaczy i to najlepiej jak najszybciej. Luzy na nich sa czesto nie zauwazalne na diagnostyce, ale Twoje objawy pasuja idealnie. Mozesz dla pewnosci jeszcze sprawdzic luz samemu. Wystarczy zdjac kolo i wlozyc breche miedzy zwrotnice, a dolny wachacz i poruszac. Jednakze mam 90% pewnosc, ze jak sie za to nie wezmiesz to stracisz kolo w najmniej oczekiwanym momencie.
Looknij tutaji tutaji jeszcze tutaj
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum