Wysłany: Wto Lut 22, 2011 19:58 [r200] Coś nie halo z silnikiem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich potrzebuje waszej wiedzy technicznej otóż dzisiaj z rana przy próbie odpalenia auta (kręciłem już rozruchem) usłyszałem tak jakby takie syknięcie(coś w stylu jakby gdzieś kompresja uciekła)w momencie jak już miałby odpalić i momentalnie zgasła kontrolka oleju i auto tak jakby nie miało już siły kręcić. Kręcić jeszcze zakręcił ale tak jakby naprawdę z trudem. Sprawdziłem czy czasami nie ma wody na bagnecie i czy nie widać oczek w pojemniczku wyrównawczym ale nic nie widać za to pomału od jakiegoś czasu tak jakby ubywało mi wody w zbiorniczku. Dodam jeszcze że auto przez 2 tyg było nie używane.
Ma ktoś z was jakiś pomysł co to może być?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 22, 2011 19:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Akumulator ma zielone oczko. Czyli akumulator odpada tym bardziej że wczoraj zaraz po powrocie z urlopu odpaliłem autko na chwilę i nic mu nie dolegało.
no jeśli "cyka" przekaźnik przy odpalaniu to mimo tego że oczko jest zielone "często potrafią oszukiwać" może być padnięty akumulator. Jeśli sprawa miała by związek z uciekającą wodą ze zbiorniczka to możesz wykręcić świece i sprawdzić czy nie są zalane, przy okazji sprawdzisz też iskrę na nich, będziesz mógł coś wykluczyć
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
To zielone oczko pokazuje stan tylko w jednej komorze, nie wiadomo co jest w reszcie. Jeżeli raz ma siłę by przekręcić rozrusznikiem, a raz nie czyli cyknie to akumulator.
Po dniu nieobecności w końcu odwiedziłem autko w garażu. Sprawdzając już na spokojnie myślę że akumulator raczej odpada bo jednak dobrze kręci rozruchem (reszta elektryki też działa bez zarzutu) ale jak zacząłem kręcić, strasznie benzyną mi śmierdziało a plam nigdzie nie ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum