Ja bym wzial diesla, ale poszukalbym raczej innego egzemplarza, bo lepiej kupowac samochody nie chipowane. Potem jak bedziesz chcial sobie chipnac to juz my Ci doradzimy co i jak zrobic.
ZR (szczegolnie po liftowy) mi sie bardzo podoba i z tego co wiem trzeszczace plastyki sa przysloniete przez przyjemnosc z jazdy, ktora daje zawieszenie i badz co badz mocny silnik diesla.
Jezeli chodzi o benzyne to bym sie w to nie bawil, szczegolnie 1.4 nie dosc, ze slabawy to jeszcze HGF, a to nie do konca musi byc tak, ze nie walnie Ci jak nie bedziesz przegrzewal. Joa robila teraz HGF i wcale auta nie przegrzala.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Wlasnie diesel ma zawieszenie jak 160, gumy , przekroje rur zawieszenia itp. a 1.4 juz nie kolejny raz pgrad piszesz cos o czym nie wiesz, tylko "wydaje ci sie ".
Heh, dobre. Nie zrozumiałeś mnie. Powiem to tak (prościej się chyba nie da):
1.4 rover i 1.4 MG mają praktycznie identyczne zawieszenia (ponoć jest inny stabilizator)
tak samo 2.0 iTD rover i 2.0 iTD MG
maniaq napisał/a:
Bardziej Tobie sie podoba R od MG, ok, ale nie pisz nieprawdy. Kazde auto ma swoje przeznaczenie.
Bardziej mi się podoba MG, ale od tego konkretnego MG wolałbym rovera nie tuningowanego, niż czekać na jakieś MG, bo to są konstrukcyjnie te same samochody. Piszę na wyrost(żeby ktoś mi znowu czegoś nie zarzucił): porównując tylko 1.4 i 2.0 tdi odpowiednich marek (nie 1.4 i 2.0 itd między sobą). Poza tym: Gdzie napisałem nieprawdę? Bardzo nie lubię kłamstwa...
maniaq napisał/a:
R jest bardziej komfortowy, mniej krzykliwy i rzucajacy sie w oczy. MG przez np wielkie skrzydlo juz prowokuje przechodzniow do ogladania sie za nim. Zawieszenie opisal marcin - tutaj nie ma porownania, po przejazdzce 200 czulem sie jakbym lajba sterowal, a nie autem
Polecam przejechac sie jednym i drugim, a pozniej pisac .
Skoro zawieszenie w 160 jest takie jak w iTD to wg mnie i tak jest bardzo komfortowe i akurat jeździłem 1.4 200, 2.0 iTD 25, 2.0 iTD MG, i jeżdżę na co dzień 45 2.0 iTD. Po przejażdzce 200 czułeś się jakbyś łajbą sterował bo samochód oprócz tego, że ma miększe zawieszenie, to pewnie już wszędzie były luzy z racji wieku. A uczucie jakby się łajbę prowadziło świadczy przede wszystkim o uszkodzonych tulejach gumowych i tu bym upatrywał powodu twojego odczucia, bo ja takiego odczucia nie miałem prowadząc 200 1.4.
Powiem to tak (prościej się chyba nie da):
1.4 rover i 1.4 MG mają praktycznie identyczne zawieszenia (ponoć jest inny stabilizator)
tak samo 2.0 iTD rover i 2.0 iTD MG
Postaw sobie MG koło Rovera i zobaczysz który jest wyższy, jak inaczej nie trafia... jeździłem 200/25/ZR/45/ZS i prawda jest taka, że niezależnie od stanu/wytłuczenia auta, jak ktoś wrażliwy zbytnio to w MG go boli... więc nie opowiadaj bajek
[ Dodano: Pon Lut 21, 2011 14:15 ]
pgrad napisał/a:
Skoro zawieszenie w 160 jest takie jak w iTD to wg mnie i tak jest bardzo komfortowe
nie dam sobie wmowic, ze czarne jest czarne, a biale jest biale
podsumowanie zrobie,
rover 1.4 i MG 1.4 NIE sa takie same
rover 25 i MG NIE sa takie same
Zawieszenie w MG 2.o itd i ZR 160 jest takie same - to mialem na mysli
Prosze postaw sobie R i MG obok siebie, nie patrz nawet na zderzaki- nie zdejmuj ich, bo po co , tylko maske lustrka i zrozumiesz o czym wszyscy piszemy
Dziekuje za uwage .
Tyle z mojej strony i OT
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Zawieszenie w MG 2.o itd i ZR 160 jest takie same - to mialem na mysli
I tu małe zaskoczenie Kiedyś sprawdzałem jak jest z amorami do ZR. Okazuje się że były co najmniej trzy wersje do ZR MKII:
a)1.4
b)2.0D
c)160
Nie wiem jak było ze 120 ale fakt faktem fabryczne amory z tych 3 aut maja inne symbole. Diesel ma też inne sprężyny na przodzie (jest w końcu trochę cięższy).
[ Dodano: Czw Lut 24, 2011 13:21 ]
Ale stabilizator jest już na pewno ten sam - najgrubszy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum