Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Kwi 2010 Posty: 63 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Mar 07, 2011 17:10 [R200] Jak podłączyć na krótko?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.1 Rok produkcji: 1998
Witam.To może zacznę od początku.Kupiłem swojego roverka,właściciel poinformował mnie,że była wymieniona tylna klapa od bagażnika i że nie działa wycieraczka,spryskiwacz i dodatkowe światło stop na "daszku".Tera chciałbym to wszystko naprawić.Chcę zacząć od wycieraczki.Jak mogę podpiąć ją na krótko,żeby sprawdzić czy wogóle ona działa?Poprowadzić przewód bezpośrednio od akumulatora?Co do spryskiwacza to już zdjąłem tą gumę po lewej stronie w bagażniku i nie ma tam nic
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 07, 2011 17:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co do spryskiwacza to już zdjąłem tą gumę po lewej stronie w bagażniku i nie ma tam nic
lol jak to możliwe wody przypadkiem w kole zapasowym nie masz
rafal506 napisał/a:
.Tera chciałbym to wszystko naprawić.Chcę zacząć od wycieraczki.Jak mogę podpiąć ją na krótko,żeby sprawdzić czy wogóle ona działa?Poprowadzić przewód bezpośrednio od akumulatora?
po co się bawić w takie "sztukowanie" nie lepiej znaleść na allegro całej tylnej wiązki miał byś z głowy
Wysłany: Pon Mar 07, 2011 17:30
Suchutko jest w kole.Ja nie chce nic sztukować tylko chce sprawdzić czy ta wycieraczka wogóle działa czy jej może poprostu NIE podłączyli przy wymianie klapy.
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 14:02
Wiem o którą wiązkę chodzi.Przewody są,wszystko działa prócz tych trzech rzeczy.A które to kabelki są odpowiedzialne za wycieraczkę i dodatkowy stop?
[ Dodano: Wto Mar 08, 2011 14:02 ]
A więc tak.Dziś się zająłem sprawą którą opisałem.Węzyk od spryskiwacza zlokalizowałem,był pęknięty.Co do wiązki to nie jest poprzecierana ani pęknięta.Ale wcześniejszy właściciel już tam coś robił bo jest poizolowane.Ale wycieraczka tak jak nie działała nie działa dalej,gdyż cały czas wybija bezpiecznik.I tu mam kolejne pytanko.Jeżeli bezpiecznik pod kierownicą odpowiedzialny za wycieraczkę tył,spryskiwacz i wentylator jest spalony a pod maską w puszce od wentylatora sprawny to wrazie większej temp.silnika załączy się wentylator?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum