Wysłany: Wto Mar 08, 2011 11:11 [R214]Poduszka powietrzna
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Mam pytanie co do poduszki powietrznej bo nie wiem czy jeszcze w moim aucie coś takiego jest i czy da się jakąś to sprawdzić ? poprzedni właściciel zaręczał że auto nie było bite od przodu tylko raz na parkingu przetarte i nic więcej:D
Czytałem jeszcze że w roverkach były montowane napinacze pasów czy da radę też jakąś to sprawdzić ?
Przy odpaleniu auta świeci mi się kontrolka "SRS" przez jakieś 5-10 sekund
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 11:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 14:06
Tez sie kiedys nad tym zastanawialem czy poduszki u mnie sa obecne czy tylko "puste puchy" sa po nich Sam zastanawialem sie jak to sprawdzic bez wyprucia ich?
Tez sie kiedys nad tym zastanawialem czy poduszki u mnie sa obecne czy tylko "puste puchy" sa po nich Sam zastanawialem sie jak to sprawdzic bez wyprucia ich?
To u mnie chyba jest wszystko w porządku z poduszką a co z tymi napinaczami ? czy to da radę jakąś zobaczyć ? czy po prostu dowiem się jak zatrzymam się na jakiejś przeszkodzie ?
a co z tymi napinaczami ? czy to da radę jakąś zobaczyć
Napinacz masz zaraz pod "harmonijką" tam gdzie wpinasz pas bezpieczeństwa, taka mała rurka z żółtą naklejką. jeśli harmonijka nie jest zwinięta a ta rurka się tam znajduje to powinno być ok z napinaczami. Chyba że ktoś coś wyrzeźbił pod harmonijką
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum