Wysłany: Pią Mar 11, 2011 14:46 [R200] problemy z rozrusznikiem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam. Mam pytanie/problem. Mianowicie wymieniłem wczoraj rozrusznik na nowiutki, bo poprzednik się spalił. Wczoraj przez nie uwagę gdy chciałem odpalić auto nie wcisnąłem sprzęgła i szarpnęło przy odpalaniu, wiecie o co chodzi. Czy od takiego czegoś mógł się od razu spalić?? Zachowuje się teraz tak jak przy poprzednim. Czy Roverki nie maja żadnego zabezpieczenia przez bezpiecznik czy coś?? Z Góry dzięki
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 14:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 22:19 Re: [R200] problemy z rozrusznikiem
to bardzo malo prawdopodobne. jak by mialy uszkadzac sie w ten sposob rozruszniki to trzeba by kupic z 5szt na zapas.
jesli kreci slabo to sprawdz uplyw na przewodach od akumulatora [slaba masa,slaby plus] itp.
No właśnie problem bo on w ogóle nie kręci... pyka coś i koniec. Tak to do tego zdarzenia działał normalnie bez zarzutów a po tym się skopsał... Pytanie czy jakieś śmieszne zabezpieczenia czy się spalił -.-
No właśnie problem bo on w ogóle nie kręci... pyka coś i koniec. Tak to do tego zdarzenia działał normalnie bez zarzutów a po tym się skopsał... Pytanie czy jakieś śmieszne zabezpieczenia czy się spalił -.-
rozrusznik nowy a elektromagnes tez? czy od starego?
Albo słaby akumulator albo miałeś niefart i przeskoczył Ci rozrząd, ale obstawiam to pierwsze z racji tego, że przy takiej sile momentalnie akumulator pada. Ewentualnie niby nawet nowy rozrusznik mógł się zawiesić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum