Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 18:45
thorgalxxx, moim zdaniem ktoś grzebał, mozliwe, że masz pompę od BMW, której przeróbka była nieprawidłowo wykonana. Zajrzyj pod kierownicę, będziesz wiedział...
Dzięki za szybką odpowiedź. Sprawdzę może jutro bo na razie dużo pracy. Jeśli jest tak jak mówisz to wymiana pompy pomoże, czy też będzie potrzebna wymiana wysprzęglika ( jak i całej reszty )
thorgalxxx, moze przyzwyczajony jestes do innego auta,w r75 troche cieżej chodzi sprzegło niz w innych autach, kiedys pamietam przed przeróbką na bmw ,uszczelniałem pompe nitką troche zadużo nawinołem i też ciężej chodziła ,moze ktos uszczelniał
Nie przejmuj się ten typ tak ma. Niestety pracuję trochę ciężej jak w innych samochodach Mam nadzieję że nie wypływa Ci olej z pompki sprzęgła i nie zostaje ci pedał w pododze. jeżeli nie masz tych objawów to jest OK.
To jednak nie pompka. Jednak sprzęgło do wymiany bo się ślizgać zaczeło, ale dopadł mnie drugi problem. nie mogę otworzyć drzwi od pasażera. Czy ktoś ma jakiś rysunek jak zdjąć tapicerkę???
Witam Wszystkich,
Mój pierwszy pościk na forum Jestem posiadaczem R75 diesla od kilku miesięcy i od 2 tyg. mam malutki problemik co do biegów - zaczęły mi ciężko wchodzić- głównie 1 i wsteczny przy starcie zacząłem śledzić tematy na forum co do sprzęgła i stwierdziłem, że podepnę się do tego wątku , bo fakt faktem sprzęgło chodzi dosyć ciężko porównywalnie do innych aut i zauważyłem też wyciek przy pompce mimo, że wg papierów było wymieniane 2 lata temu, moje pyt. Czy to może mieć wpływ bezpośrednio na te zacięcia przy zmianie biegów? szukam przyczyny... czy też jest coś z dociskiem sprzęgła a może wystarczy wymienić olej w skrzyni biegów?a i czy tę pompkę też warto wymienić ? dzięki z góry za pomoc
Wielkie dzięki za poprawne nakierowanie, wcześniej już patrzyłem na przybliżone tematy ale do tego konkretnego nie doszedłem ,jutro jak będzie taka piękna pogoda jak dziś to wymienię płyn i sprawdzę wysprzęglik - wyciek, mam nadzieje, ze tylko tyle trza będzie robić bez wymiany jakiejkolwiek części, lub tez pomyśleć o ewentualnej wymianie oleju w skrzyni... ale to się zobaczy.
Sprzęgło wymienione. Pedał jak był twardy tak jest dalej. Chyba tak zostanie. Koło dwumasowe jeszcze dobre, ale wysprzęglik w niedługim czasie do wymiany. Drzwi z postu wyżej otworzone , ale teraz po wymianie sprzęgła nie mam czujnika parkowania .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum