Wysłany: Czw Mar 17, 2011 19:10 [R400] Padł rozrząd?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam.Po pewnych misjach związanych z wizytami u elektormechanika odebrałem wreszcie swoje autko..Zaznaczę,że samochód transportowany do "speca" był na holu z próbą odpalenia "z dwójki".
Po odebraniu pojazdu kontrolka od silnika zaświeca się przy zwiększaniu obrotów a przy prędkości 90-110km/h już nie gaśnie...Sam silnik głośno pracuje a pojazd jest dosyć zamulony i brakuje mu mocy...Wszystko wskazuje mi na padnięty rozrząd..Czy mam rację?
Boję się jeździć by nie poniosło to za sobą dalszych gorszych skutków.
Ostatnio zmieniony przez szoso Pią Mar 18, 2011 07:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 17, 2011 19:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wszystko wskazuje mi na padnięty rozrząd..Czy mam rację?
Gdyby rozrząd padł, to silnika byś nie uruchomił. Najprawdopodobniej mógł przeskoczyć pasek od rozrządu lub napędu pompy. W pierwszej kolejności do sprawdzenia ustawienie rozrządu i napędu pompy.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Dziękuję panowie za pomoc..
Elektromechanik naprawiał immo i pilota bo gdzieś siadł sygnał i nie można było urochomić pojazdu(bateria i pilot sprawny wcześniej)..
Co odpalania diesla z dwójki to sam jestem w szoku,że mechanik nie wiedział o tym,że tak się nie robi.
Ja czasami odpalam oczywiście sporadycznie na pycha ale w momęcie puszczania sprzęgła przekręcam jeszcze rozrusznik o ilę cokolwiek kręci bo jak nie to wten sposób nie odpalam no i oczywiście conajmniej na trójce.
Mechanik przejrzał rozrząd i wszystko z nim wporządku..Pasek,rolki itd.wszystko gra...Ponawiam w takim razie pytanie - co może być przyczyną,że pojazd mój nie ma już takich osiągów?..Jego maxymalna prędkość to ok.110km/h..nie ma też mocy przy mniejszej prędkośći...Oczywiście kontrolka od silnika dalej zaczynać się świecić w momencie osiągnięcia 2000 obrotów..Gdy zmieniam bieg i obroty mniejsze kontrolka przestaje dawać o sobie znać.
Czy to znak,że z turbiną coś nie tak?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum