Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam... kończy się okres zimowy i pora rozejrzeć się za nowym ogumieniem..... i mam problem gdyż stare opony letnie mam 205/65 R15 i zastanawiam się czy kupić teraz taki sam rozmiar czy inny. Felgi ma 15". Kolejny problem to jakiej firmy opony, dodam, że planuje kupić opony w ok. 200 zł na sztukę. Co proponujecie??
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Cze 12, 2011 23:36, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 18:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Rozmiar zostaw, jest najlepszy na 15" i na takim wyszedł z fabryki...
Polecić Ci mogę różne firmy, ale żadna opona w tym rozmiarze nie kosztuje 200 zł, nawet najgorsza Dębica, więc albo musisz zwiększyć budżet chociażby do 300 zł za sztukę, albo iść w Chińszczyznę i modlić się żeby się na tym nie zabić...
Ja kupiłem na ten sezon Bridgestone Turanza ER300, ale to już bliżej pod 400zł/szt podchodzi...
albo iść w Chińszczyznę i modlić się żeby się na tym nie zabić...
Przejeździłem dwa sezony na Nakangach NS'ach Żyję, hamowały, trzymały się drogi. Dorobiłem je zbyt agresywną jazdą na Zlotach/Spotach. Przejechały sporo kilometrów. W tym roku do dwóch aut (MG TF) i swój zakupiłem Nankang NS2. TF jeździ i nie ma problemów, a dodajmy, że użytkuje go nieprzewidywalna w swoich działaniach na drodze kobieta
Poszukujesz nowych fabrycznie, czy nowych dla Ciebie, ale używanych (sezonowych)?
Nowe, to faktycznie ciężko znaleźć coś rozsądnego w cenie 200 zł / sztukę.
http://ssl.delti.com/cgi-...port=P&dsco=132 to jakieś wynalazki 'made by nokian'.
Prośba, jakbyś mógł zmienić temat na np. [R75] Jakie opony?
Chodzi o indeksacje tego tematu w wyszukiwarce.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
A co uważacie o PIRELLI P6000 nie rozbije się na nich na najbliższym zakręcie??
...ja miałem komplet takich w R620 i spisywały się rewelacyjnie na suchym asfalcie jak przyklejony ale już wystarczył lekki deszczyk mokra jezdnia i ABS miał zajęcie. Plus to taki że powoli się bieżnik zużywał.
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
również polecam Turanzy er300 ... świetne opony - sam w tym roku będę je zakładał ... jak dobrze poszukasz to możesz trafić na całkiem przyzwoite ceny :
Też się zdziwiłem
Ja stosuję kierunkowe symetryczne. Każde moje doświadczenie z asymetrycznymi oponami kończyło się wnioskiem, że są głośniejsze od symetrycznych Testowane na dwóch markach opon i na dwóch różnych samochodach.
Aragorn napisał/a:
ale już wystarczył lekki deszczyk mokra jezdnia i ABS miał zajęcie.
Był dzisiaj na spocie kolega z Pirellli P6000 na R400 i twierdzi, że na każdej nawierzchni świetnie się spisują te oponki. Być może zależy na jakim aucie... cholera wie.
Autorze, popraw temat proszę Cię
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Tak, zgadza się są głośniejsze, natomiast najlepiej trzymają się drogi na zakrętach przy większych prędkościach i dobrze odprowadzają wodę. Ogólnie to najnowsza generacja, z tego co wiem. Continental szeroko stosuje te rozwiązania. Ostatnio też szukałem opon i polecam tę stronkę: http://www.opony.com.pl/opony-porady-ekspertow/
Ja kupiłem uniwersalne (całoroczne - zimowe dla północnych Włoch, w Polsce letnie ) opony koreańskie NEXEN, zapłaciłem jakieś 800 zł. Nie mogę złego słowa o nich powiedzieć. Poza tym mają ciekawy bieżnik, co w zestawieniu z moimi letnimi felgami nadaje autu quazi sportowy wygląd.
Czy ktoś orientuje się jak będzie zachowywało się autko po założeniu letnich oponek 195/55 R15 ? mam takowe w bardzo dobrym stanie z poprzedniego auta i zastanawiam się czy dam rade je wykorzystac.
Czy ktoś orientuje się jak będzie zachowywało się autko po założeniu letnich oponek 195/55 R15 ? mam takowe w bardzo dobrym stanie z poprzedniego auta i zastanawiam się czy dam rade je wykorzystac.
Będzie bardzo niskie a R75 jest nisko zawieszony sam z siebie więc ja osobiście odradzam z praktycznego punktu widzenia.
Rozmiar zostaw, jest najlepszy na 15" i na takim wyszedł z fabryki...
A myślałem, że z fabryki wychodziły 195/65 R15..
Ja osobiście planuję zakupić Yokohamy C.drive AC01 albo C.drive AC02 ceny odpowiednio 185,00 i 209,00 pln + przesyłka ok. 30pln.
Czytałem, że te oponki bardzo dobrze zachowują się na każdej nawierzchni, a na mokrym po wjechaniu w kałużę nie ściąga auta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum