Wysłany: Nie Mar 27, 2011 21:50 [R25] klekotanie na zimnym silniku
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
witam mam problem z moim dieslem po 70 dniach w koncu odebrałem auto od mechaniaka poszła glowica zawory tłoki silnik skrecałem razem z nim w koncu nadszedł dzien odpalenia rewelacja autko zbieralo się jak by było nowe niestety tylko 2 dni rano gdy go odpalilem strasznie klekotał mial nierówne obroty gdy sie rozgrzał było ok gdy ostygł znowu to samo dodam ze kontrolka od temperatury szaleje od polowy w dól schodzi na ciepłym silniku nic nie słychac silnik chodzi równo i cicho a kontrolka nadal lata może ktoś z was zna przyczyne bo mi ręce już opadają
Ostatnio zmieniony przez szoso Pon Mar 28, 2011 06:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 21:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Domyślam się, że jak wszystko było robione to uszczelniacze zaworowe też wymieniane
A jak z odpalaniem na zimno? Klekocze jak co? Jakby na 3 garach palił? Może świeca żarowa, któraś poszła i przy mroźnych porankach odpala, ale zanim nagrzeje się to nierówno chodzi (do samozapłonu temperatura odpowiednia potrzebna jest).
Gdyby miał kąt wtrysku to by słabo mu odpalał Jeszcze nie odpowiedział na moje pytanie, ale pewnie dobrze pali, skoro nie wsomniał. O braku dynamiki nie można powiedzieć skoro wg. niego dobrze jedzie.
A układ chłodniczy sam się odpowietrza w klekotach.
Dobrze, że się udzielasz, ale nie mąć w głowach ludziom To nie pierwszy raz
tak klekotał że nie dojechałem do mechanika i silnik padł znowu szczelił zawór poszedł tłok i popychacze przedtem na pierwszym tłoku a teraz na 3 zmieniam silnik przyczyny nie znam dlaczego znowu sie tak stało była drugi raz inna głowica splanowana nowe popychacze uszczelki tłok i wszystkie pierscienie jest mozliwe zeby miał za mocne cisnienie ?
adamus, może Ci się cięgno zapiekło i dmucha 1.7 bara jak u Firq
Ja jeżdżę na 1.3 bara, wysokiej dawce i nic się nie dzieje, jak u wielu innych
Ale z tym przeładowaniem to dość pasująca teoria.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum