Wysłany: Wto Mar 29, 2011 21:41 [R75] Lusterka elektryczne
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Mam składane elektrycznie lusterka. Ktoś mi rozłożył ręcznie oba lusterka. Po włożeniu kluczyka i wciśnięciu przycisku do składania lusterka najpierw nie chciały się złożyć ale później złożyły się i rozłożyły się za każdym razem gdy naciskałem przycisk ale silniczki w obu lusterkach nie wyłaczały się. Dopiero jak wyłączyłem kluczyk w stacyjce wyłączyły się. Włączyłem ponownie kluczyk i teraz lusterka skladają się i rozkładają jednak odgłosy jakie dochodza podczas składania są inne. Wydaje mi się, że są nierówne i dwa razy głośniejsze niż wcześniej. Przypomina skrzeczenie czy coś podobnego. Ustawienie lusterek działa normalnie w górę dół, lewo prawo. Dziwne dźwięki słychać tylko przy składaniu i rozkładaniu ale nie jest to zawsze tak samo. Czyli odgłosy nie są za każdym razem takie same. Co można z tym zrobić? Co się właściwie stało?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 29, 2011 21:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
roverków ze składanymi elektrycznie lusterkami jest stosunkowo niewiele, ale tak zdroworozsądkowo, to mogło coś się popsuć przy mechanizmie składania/rozkładania lusterek, gdy ktoś pociągnął..
Samo to, że się coś dzieje z lusterkami mnie bardzo wkurza, a składam i rozkładam je zawsze. Poza tym mogą się w każdej chwili zepsuć całkowicie skoro są uszkodzone. Nie wiem czy się da to jakos naprawić, czy da się rozebrać lusterko i sprawdzić mechanizm. Nawet jeśli, to pewnie są tam jakieś trybiki, które mogą być wyłamane.
Rozumiem, że mówisz o uzywanych. Ale chyba serwis czy osoba indywidualna może zamówić nowe? Ja za to płacić nie zamierzam więc się nie przejmuję ceną. Gdzie najlepiej sprawdzić dostępność takich części aktualnie? Była taka stronka, gdzie kiedyś szukałem nowych części ale nie mogę jej znaleźć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum