Wysłany: Nie Kwi 10, 2011 22:28 [R214Si] problem z temperaturą silnika na desce rozdzielczej
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1995
Witam.
Mój problem polega na dziwnych odczytach temperatury silnika na desce rozdzielczej. Po przejechaniu 2-3km wskazówka idzie ku górze i utrzymuje się w połowie więc odczyt jest ok. Czasem po przejechaniu 20km wskazówka stoi w miejscu i ani drgnie, oczywiście w punkcie 0. Zauważyłem, że czujnik od temperatury silnika kręci się wkoło ( tzn, że jest uszkodzony ? ) czasem wyjęcie wtyczki i ustawienie go w pozycji poziomej pomaga, ale problem wraca.
Podejrzewam, że czujnik jest uszkodzony, a może jeszcze jakaś inna część także jest wadliwa.
Proszę o podpowiedz co może być przyczyna tych wahań temperatury.
Zapomniałem dodać, że ostatnio wymieniałem obudowę termostatu i termostat, ponieważ uciekał mi płyn od strony obudowy termostatu. Po tej wymianie płyn nie ucieka.
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 10, 2011 22:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum