Pływak, powiem inaczej... jeśli znęcanie się nad zwierzętami byłoby w Polsce legalne, to jaka byłaby zasadność protestów "opinii publicznej" przeciwko temu? Jeśli takie byłoby prawo...
Pływak napisał/a:
to dlaczego odbierać to prawo tym którzy chcą z niego korzystać?
Jeśli dla katolika aborcja i eutanazja jest morderstwem to chyba naturalne jest, że będzie starał się temu przeciwdziałać w możliwy dla siebie sposób?
Dla mnie nie jest naturalnym ingerowanie w czyjeś prywatne życie. Jeśli ktoś cierpi i jest świadom podejmowania decyzji to imo tylko od niego powinno zależeć czy chce nadal cierpieć czy nie, a nie być uzależnione od światopoglądu osób trzecich... Eutanazja zła bo to "morderstwo". Aborcja zła bo również "morderstwo", przy czym antykoncepcja też zła i jednocześnie in vitro również złe bo dziecko może być poczęte tylko naturalnie... Ja wysiadam dalej nie jadę EOT
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Jeśli dla katolika aborcja i eutanazja jest morderstwem to chyba naturalne jest, że będzie starał się temu przeciwdziałać w możliwy dla siebie sposób?
Kiedyś dla katolików kobiety inteligentne, wykształcone i mające swoje zdanie były czarownicami, przeciwdziałali temu w każdy możliwy dla siebie sposób - efekty znamy.
Smutne, że śmierć tych osób, znanych i często mających znaczny wpływ na to co dzieje się w Polsce, a więc i nasze życie, znów została wykorzystana przez PiS do siania propagandy nienawiści. Szczerze mówiąc te ich spendy pokazywane w tv z przemówieniami P. Jarosława kojarzą mi się z jakimś sekciarstwem. I ci ludzie z obłędem w oczach. Trochę to przerażające.
Tworząc tytuł nie miałem pojęcia, że taką dyskusję wywołam...
Chodziło mi o to, że ktoś w końcu przestawił całą tą sytuację, szum zamieszanie w krzywym zwierciadle. Bo nic innego jak tylko śmiać się nam pozostało z tych oskarżeń, krzyków, przerzucania winy.
_________________ Życie, to droga prowadząca do śmierci- im ta droga dłuższa, tym lepiej.
Tworząc tytuł nie miałem pojęcia, że taką dyskusję wywołam...
Rozumiem Cię Sam bym nie pomyślał, że taki będzie obrót sprawy.
Autor piosenki już jakiś czas temu zabłysną w mediach. Zwłaszcza w radiowej trójce, gdzie śpiewał o Podolskim i innych takich wydarzeniach. Teraz jeździ po kraju i koncertuje, ale to chyba w ramach jakiś kabaretowych spotkań.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum