Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 32 Skąd: Kraków (zazwyczaj)
Wysłany: Sob Kwi 16, 2011 11:02 [R 214 Si] Nie odpala
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Cześć!
Mam problem, ponieważ mój R dzisiaj odmówił współpracy. Wcześniej wyjechałem nim z garażu i odpalił bez problemu. Teraz gdy próbuję zapalić, elektryka zaskakuje, pompa paliwa działa, natomiast nie kręci rozrusznikiem. Tylko kontrolki zapalają się nieznacznie mocniej gdy przekręcę kluczyk do końca.
Do tej pory odpalał bez większych kłopotów. Raz tylko zawiesił się w ten sposób, ale odpalił za 3 razem.
Moje pytanie: co trzeba wymienić (rozrusznik, ale czy to wystarczy?) i jaki jest koszt tych części?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 16, 2011 11:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mógł się bendix zawiesić, spróbuj go uderzyć jakims metalowym kluczem lub czyms takim ewentualnie zaśniedzały jakies przewody w środku i nie ma dobrego obiegu prądu, ja u siebie ostatnio tak miałem, rozebralem, przeczyściłem i śmiga jak nowy. pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum