Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 20:48 [R400] Luzy na drążku zmiany biegów?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam Was,
Mam mały problem, jakieś 2 miesiące temu miałem wymienianą skrzynię biegów z R45 bo się rozlatywała (łożysko umarło). Hałas był nieziemski podczas przyspieszania i hamowania silnikiem.
Po wymianie wsio było OK. Od jakiegoś tygodnia znowu coś się sypie.
Gdy drążek jest na luzie co chwilę coś rzegocze (hałasuje), gdy przytrzymam drążek dźwięk ustępuje. Mogę nim ruszać we wszystkie strony świata i zataczać sporawe okręgi.
Czy na luzie czy na biegu drążek drży.
Gdy przyspieszam od ok. 2000rpm słychać ten dźwięk. Później od powiedzmy 3500rpm już tego nie słyszę bo silnik gra pierwsze skrzypce
I jeszcze jedno, czy to normalne, że gdy odpalam rano samochód to biegi wchodzą wręcz idealnie (zimny olej) ale gdy dłużej pojeżdżę i olej się rozgrzeje to jest normalnie masakra. Przy każdym wbiciu jakiegokolwiek biegu czuć jak drążek o coś ociera.
Co mogło się wyrobić?
Jak to znowu skrzynia pada to chyba mnie coś trafi
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Kwi 17, 2011 10:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 20:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum