Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 08:07 [200]Nie działa wskaźnik temperatury silnika, nowy termostat
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Wskaźnik temp. silnika przestał mi działać, pomyślałem że to zawieszony termostat i w rzeczywistości tak było, termostat pozostał w pozycji otwartej. Wymieniłem termostat na nowy jednak wskaźnik w dalszym ciągu pokazuje tak jakby silnik w ogóle się nie nagrzewał, czasem przy dłuższym postoju wskazówka dojdzie tak do 1/4 skali, mam okazję czasem pojeździć MG ziomka i tam wskazówka zawsze dochodzi tak do 1/2 skali, co może być przyczyną jeśli termostat wykluczyłem...
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 08:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wymieniłem termostat na nowy jednak wskaźnik w dalszym ciągu pokazuje tak jakby silnik w ogóle się nie nagrzewał, czasem przy dłuższym postoju wskazówka dojdzie tak do 1/4 skali, mam okazję czasem pojeździć MG ziomka i tam wskazówka zawsze dochodzi tak do 1/2 skali, co może być przyczyną jeśli termostat wykluczyłem...
a masz pewność że termostat jest sprawny ja u siebie 3 wypróbowałem z tej samej firmy i dopiero ten 3 był dobry
no w zasadzie nie mam, założyłem że jak nowy to sprawny, być może pochopnie, ale czy może być jakaś inna przyczyna, czy w tej przypadłości jedyną diagnozą jest uszkodzony termostat...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum