Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 15:38 [MG ZR] Stukanie w zawieszeniu a luzów brak
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2004
Witam, mam taki problem, ze stuka gdzieś coś w zawieszeniu, szczególnie przy wolnej jezdzie ok 30km/h po kostce brukowej.
Po wjechaniu na kanal okazało się, ze cale zawieszenie jest sztywne i w dobrej kondycji.
Stukot wskazywalby na to jakby wywalilo jakąś gume...
Zastanawiam się co to może być.
Dziekuje za sugestie:)
Kamil
_________________ Music Sounds Better With...Me
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 15:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
łooo widze, że kolega ma ten sam problem co ja
przy jeździe przy predkosci okolo 5km/h po nierównej nawierzchni cos zaczyna stukać (czuje to na pedale hamulca i gazu) przy wyższych predkosc lub po wjechaniu w jaką dziure tego nie ma
pojechałem na ścieżke diagnostyczną i okazało sie że dwa sworznie do wymiany i gumy po drugiej stronie wahacza (czyli dwa wahacze do wymiany)
jutro będe to wymienial i napisze czy pomogło
kurde no właśnie nie diagnosta bardzo dokładnie oglądał przednie zawieszenie i zauważył tylko te sworznie
mam nadzieje, że po wymianie wahaczy stukanie zniknie
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 05:13
Moze byc lozysko mc person,to tez nie zawsze da sie sprawdzic.
_________________ It's better to be hated for what you are than to be loved for what you're not.
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 07:09
Z takich rzeczy trudno zauważalnych może być poduszka amortyzatora, gumy na stabilizatorze (otwór z okrągłego zrobi się owalny i stabilizator będzie stukał), gumy na drążku reakcyjnym (choć to objawia się również pewnym luzem koła przód-tył), jak i sam amortyzator.
Z takich rzeczy trudno zauważalnych może być poduszka amortyzatora
przemo80 napisał/a:
Moze byc lozysko mc person,to tez nie zawsze da sie sprawdzic.
Tomi napisał/a:
jak i sam amortyzator
mam gwint KW i przejechane na nim nieco ponad 10k km wiec myśle, że u mnie to odpada
Tomi napisał/a:
gumy na drążku reakcyjnym
wymieniane niecały rok temu razem z zawiasem
jak dzisiaj rano jechałem do mechanika to było jeszcze gorzej niż ostatnio i kierownica trochę luzów nabrała mam wrażenie, że te stuki i luzy pochodzą gdzieś ze środka pomiedzy kołami
Tomi, dowiedz sie czy ta przekladnia z BRMa pasuje do ZR160 (ja nie mam możliwości tego spradzic niestety)
Dzieki za wszelkie odpowiedzi,
Ciufa, mamy chyba podobnie, wachacze, łączniki stablizatorów wymienialem rok temu i malo jezdzilem w sumie, moze 10tys km, a zakladalem TRW, tez mam wrazenie ze srodka i przenosi się na pedały, a jak jade szybko to nic nie puka nie stuka, tylko wlasnie wolno na kostce brukowej np...Daj znać pls czy u Ciebie coś pomogła owa wymiana.
Ja podejrzewam jakieś gumy np te co Tomi wymienił.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum