Odpiąłem przepływomierz i może trochę było lepiej, ale autko nie może przekroczyć 4000 obrotów. Wskazówka jak zaklęta staje na 4000 i koniec. Póbowałęm go wykręcić na postoju i nic z tego.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 08:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odpiąłem przepływomierz i może trochę było lepiej, ale autko nie może przekroczyć 4000 obrotów. Wskazówka jak zaklęta staje na 4000 i koniec. Póbowałęm go wykręcić na postoju i nic z tego.
no to wymień przepływomierz, jak nie będzie kręcił powyżej 4k obr to prawd. wtrysk sterujący pada na ryj.
Skoro temat dotyczył benzyny, to może warto ten temat zamknąć,
użyć szukajki i poszukać samemu? bo ten problem ze 100 razy był opisywany i dróg diagnozy było tyle samo co gwiazd na niebie
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 09:19
adamsky8811 napisał/a:
no to wymień przepływomierz, jak nie będzie kręcił powyżej 4k obr to prawd. wtrysk sterujący pada na ryj.
taak więc wyda trzysta zł, a jak nie to to będzie miał dwie sprawne przepływki masz adamsky podejście jak nasi mechanicy! wymienić pół auta może za któymś razem trafi się na właściwą usterkę .
taak więc wyda trzysta zł, a jak nie to to będzie miał dwie sprawne przepływki
tak czy siak będzie miał zapas
miałem takie same objawy, więc przepływkę była walnięta, a do tego pomogło zmiana wtrysku sterującego.... i ..... regeneracja pompy
teraz toż to leci jak oszalałe ale nie chcę być złym prorokiem dla kolegi
No więc tak przepatrzylismy z kumplem przepływomierz, wyczyściulismy go i...dalej to samo. Jeżeli chodzi o obroty to kilka razy udało się wykręcić pow. 5000 jak również przy kilku próbach blokowało na 4000. Podłączyliśmy autko pod komputer: nie wykazał błędów. jedyne co było niepokojące to fakt że turbinka miała za duże ciśnienie na wylocie. Kolejny problem pojawił sie przy ruszaniu. Auto nie moze przez chwilę jakby wejść na obroty. Dopiero po chwili wkręca sie i można swobodnie ruszyć. Niestety nie mam pojęcia co to moze być. Sprawdzę jeszcze rano odpinając przepływomierz czy to słabe wkręcanie się na obroty przy ruszaniu nie jest z jego winy.
maciek73,
Witam czy ten Roverek 25 to jest ten z Przysiek, koloru "kość słoniowa", pamiętam go jeszcze jak właściciel chciał 15 tys zł, było to 3 lata temu. pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum