Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 116 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Kwi 24, 2011 12:20 [R 214 Si] Ruda rdza na tylnych błotnikach
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam wszystkich w ten świąteczny dzień. Na początek chciałbym złożyć życzenia świąteczne wszystkim forumowiczom
A teraz o moim problemie jakim jest rdza
Zaniedbałem to strasznie (nic z tym wcześniej nie robiąc). Teraz zrobiła się masakra
Moje pytanie, co z tym teraz robić?? Z tego co wyczytałem nie ma reparaturek błotników tylnych do tych modeli. Więc co mam z tym zrobić?? Pomocy
_________________ POZDRAWIAM
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 24, 2011 12:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zadzwoń do Daniela albo do Artura z Ksawerowa pod Łodzią.
To są ludzie z forum.
Szukają anglików w dobrym stanie i sprowadzają na części.
Mają na bank i nawet pod kolor dobiorą by lakiernik miał mniej pracy.
http://allegro.pl/blotnik...1541290190.html
Ktoś na forum pokazywał że jest taka reperaturka błotnika tylko nie wiem w którym temacie to było ale do wersji 4 drzwiowej to było tylko nie wiem czy to było do kupienia w PL czy UK
Ciufa, Może nie tyle co o strone ale jakis użytkownik wkleił fotke na której była nowa reperaturka błotnika do Roverka
[ Dodano: Nie Kwi 24, 2011 21:40 ]
A jak yorker, miał by kupić reperature z UK to raczej mało opłacalny interes. To tak jak pisałeś kupić ćwiare i przeszczepić błotniki i tyle bo koszt raczej nie duży tylko troche roboty bo sam wiem po sobie bo w moim wstawiałem progi co prawda sam sobie je zrobiłem i wyszły jak orginały:D:D
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 116 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Kwi 24, 2011 22:00
Ciufa napisał/a:
Tomi kiedyś mówił, że reperaturki to jest strata kasy bo i tak po dwóch latach sie posypią
lepiej kupić ćwiartke
Też tak właśnie myślałem.
Oczywiście jak kto ma jeszcze jakieś pomysły lub doświadczenia z rudą to chętnie poczytam
No i jak ma ktoś jakieś namiary na sprawdzonych "sprowadzaczy" gratów to też będę wdzięczny
yorker, W mojej okolicy są 3 miejsca gdzie rozbierają roverki i w tym jeden dobry znajomy jak chcesz to ci się o cene mogę z orientować. Ty masz wersje 3D..??
Co do rdzy to w moim też na błotniku po zimie troche wylazło ale nie tak mocno jak w twoim będę się za to brał jak kupie lotke od Zr-ki żeby dwa razy sie w malowanie nie bawić. A co usunięcia samej rdzy to chce to wy piaskować tam gdzie się da:D:D
Ktoś na forum pokazywał że jest taka reperaturka błotnika tylko nie wiem w którym temacie to było ale do wersji 4 drzwiowej to było tylko nie wiem czy to było do kupienia w PL czy UK
kolego @kamax powiadasz ze masz znajomego w okolicy? powiem szczerze ze byłbym zainteresowany progiem od strony pasażera do rovera 200 97` wersja 5d. Bo mój po mału zaczyna puchnąć i musiałbym czym prędzej wymienić. gdybys tam mógł za pamięci zapytać czy ma coś takiego dostępnego to byłbym wdzięczny.
lucas202, Nie ma problemu w środę tam będę to zobaczę ale powiem ci tak jak pisałem wyżej ja jeden próg robiłem sobie sam z blachy 1,8mm, ładnie sobie go ugiąłem i nie odbiega od oryginału
Od środka zamalowany farbą przeciw korozji końce ładnie zaślepione blachą że woda się nie dostanie a i jeszcze będę w środek napuszczał "baranka" i później takiego środka co jest do konserwacji profili zamkniętych. Co prawda jeszcze tego nie pomalowałem ponieważ mam inne elementy do malowania ale nie mam po prostu kiedy się za to wziąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum