Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam,
Mam problem ze wskaźnikiem temperatury silnika. Lekko podnosi się ponad poziom i dalej nawet nie drgnie. Możliwe, że jest to wina termostatu. Planuje go wymontować. Skąd moje pytanie, jak już ten termostat wymontuje to na co zwrócić uwagę czy jest on sprawny i czy trzeba go jakoś specjalnie wyczyścić.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 25, 2011 12:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie ruszać, jest ok Mam podobne objawy od paru lat i wszyscy moi mechanicy powtarzają mi to samo, nic nie robimy. Ostatnio pomyślałem, że może pozycja wyjściowa wskazówki nie jest odpowienio skalibrowana.
Problem w tym, że jeszcze miesiąc temu wskaźnik dobrze działał. Teraz z dnia na dzień pokazuje taką wartość. Ostatnio jak jechałem w korku tak 30 minuty to wskazówka lekko podniosła się powyżej ale nigdy więcej. Czy wymontowanie termostatu i jakieś sprawdzenie coś pomoże czy to tylko strata czasu.
zwazywszy na koszty nowego termostatu nikt nie sprawdza tego wymontowanego tylko pakuje od razu nowy, więc jak już zdecydujesz się na wymontowanie to kup nowy i go zamontuj.
Wg mnie jest ok. Przeciż wskazówka jest miedzy min. (czrna kreska nadole) i polem czerwonym. Tak powinno byc. Jakby sie nie podnosiła wcale lub na czerwone pole, to byłby problem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum