Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 18:36 [MGF] Co sądzicie o tych silnikach (konkretne egzemplarze)
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witajcie, najprawdopodobniej bede zmuszony wymienic silnik w moim MGF, chcialbym aby był w miare tani ale też z możliwie niskim przebiegiem i w dobrym stanie tak aby mogl jeszcze dlugo pochodzic, znalazłem takie dwa:
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 19:59
Mad napisał/a:
chcialbym aby był w miare tani ale też z możliwie niskim przebiegiem i w dobrym stanie
za dużo chcesz od tak starych silników.
Ten pierwszy jest jeszcze sprzed liftingowej konstrukcji - zwiększone ryzyko HGF... ale za to ma rozbieralny silniczek krokowy , czarny korek od wlewu oleju może świadczyć o ręcznym napinaczu paska rozrządu co dalej mówi nam o tym, że silnik został wyprodukowany najpóźniej w 1997-1998 roku. Później były żółte korki tak jak na drugiej aukcji. Mamy tutaj jeszcze układ zapłonowy na kopółce, w tym niżej są już cewki.
Ten drugi z tego co widzę jest już po "lifcie" - zmniejszone ryzyko HGF...
nierozbieralny silniczek krokowy, prawdopodobnie posiada czujnik temp. oleju. Pierwszy takiego czujnika nie posiada.
Sory że tak trochę zamotałem, ale myślę, że dojdziesz co i jak.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
VVC to jest cieniastwo, gdzie tam jest moment i moc na wykresie
Zakupiłem 1.8 120KM, w wakacje beda zmienione kolektory, dolot kompletny z puszką, przepustnica i moze jeszcze pare innych rzeczy, na pewno bedzie niezle latał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum