Witam jak w temacie, HGF
Byłem u mechaniora, pytałem się czy zrobi. Samochodu nie widział a przysłał mi listę spraw do zrobienia:
- Wym. uszczelki pod głowicą
- Wym. pierścieni silnika
- Kpl. pierścieni silnika
- Panewki korbowodowe
- Płyn got. do ukł. chłodz. uniwer.
- Termostat środka chłodzącego
- Filtr powietrza
- Uszczelniacz wału korbowego
- Śruba głowicy cylindrów
- Uszczelka miski olejowej gumowa
- Olej silnikowy półsyntetyczny
- Kompletny zestaw uszczelek silnika
- Filtr oleju
- Rozrząd kpl. (pasek + rolka + pompa wod)
- Świeca zapłonowa
- Obróbka głowicy
I pytanie teraz, czy to wszystko trzeba zrobić? Rozrząd był robiony jakieś 45 tyś km temu. No i koszt, wycenił to pi*oko na 3200! Czy to możliwe??
zaznaczylem na czerwono to co ja robilem ostatnio i zmiescilem sie w kwocie 1900 co niektorych tu zatkalo ale sama robota glowicy umnie to 500 zeta a prawie drugie tyle wziol mechanik a reszta to cena czesci
e tam, za 1000zł zrobisz uszczelkę!!! Tego mechaniora to lepiej zmień, bo on Ciebie chce na koszty tylko naciągnąć!!!, korzysta z tego ze będzie miał silnik rozebrany i wypisał Ci co mu do głowy przyszło bo te wszystkie rzeczy praktycznie ma na wierchu. Zaraz mnie BoloSr, poprawi co do ceny HGF'u
Widzę że mechanik chce Cię ładnie naciągnąć przy HGF wymień tylko uszczelkę plus śruby olej filtr plus płyn chłodzący resztę zostaw w spokoju...a z tego co widzę to ładna listę Ci wystawił nawet rozrząd chcę zmienić i pierścienie....masakra
Powinieneś się zamknąć w koszcie około 1000zł z robocizną i wszystkie części tylko pamiętaj daj do planowania głowicę...
_________________ Porażka jest gorsza niż śmierć, bo z porażką trzeba żyć...
c'mon ARSENAL
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 27, 2011 06:06
slax napisał/a:
e tam, za 1000zł zrobisz uszczelkę!!! Tego mechaniora to lepiej zmień, bo on Ciebie chce na koszty tylko naciągnąć!!!, korzysta z tego ze będzie miał silnik rozebrany i wypisał Ci co mu do głowy przyszło bo te wszystkie rzeczy praktycznie ma na wierchu. Zaraz mnie BoloSr, poprawi co do ceny HGF'u
nikogo nie bede poprawial ja juz swoje napisalem ile zaplacilem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum