Bardzo chętnie dzelo23 ale niestety dzisiaj muszę odmówić. Wyjazd rodzinny... Ale w następny weekend piszę się jak najbardziej jeżeli zaproszenie będzie nadal aktualne
Fajnie dzielo, że wyszedłeś z taką inicjatywą, ale myślę, że takie stotkanie przy grilu powinno być ustalone trochę wcześniej, aby każdy zarezerwował sobie czas. Więc myślę, że na dzisiejszym spocie może ustalimy jakieś szczegóły
[ Dodano: Nie Kwi 17, 2011 14:35 ]
Ej to co robimy
[ Dodano: Nie Kwi 17, 2011 15:40 ]
Ja jak coś na krywlanach jestem. Wiec jak ktoś chetny to zapraszam.
ja bym z checią wpadł sie pochwalic nowym nabytkiem ale mam problemy z zalewaniem silnika PB swiece suche a czarne całe , wali benzyną z tłumika bardzo duzo , dzis wtryki wymieniłem z regl. cisnienia paliwa i dalej to samo , i jeszcze obroty spdają jak sie podgrzeje i gasnie jak ktoścos moze doradzic to bardzo proszę .
Trochę mi już zbrzydło te lotnisko. Może znacie jakąś inna fajną miejscówkę np. pizzerie z parkingiem
Ostatnio mam smaka na dobrego plaka i mógłbym resztę rodzinki wyciągnąć bo na krywlany to maluchów nie wezmę
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
W zasadzie to ile ma lać benzyny decyduje mapa wtrysku i jest ona raczej niezmienna ale jej korekcje pochodzą w głównej mierze od sondy lambda ewentualnie od czujnika temp. cieczy i tu bym szukał przyczyny (oczywiście świece, kopułka, palec rozdzielacza i przewody sprawdzone?) inne czujniki nie mają takiego wpływu na skład mieszanki (prócz TPS-a i MAF-u -ale to oczywiste)
jeśli masz podłączoną lambdę pod staga można ją sprawdzić przy pomocy interfejsu i programu do diagnostyki staga
A mam pytanie na temat wtrysków - wymieniałeś na nowe??
Marrkus, a właśnie, czemu Ty nie wpadasz?
A jeśli chodzi o miejscówke to myślę, że można będzie podjechać nad stawik w Koplanach, koło Księżyna, tam jest fajnie
Spotkalibyśmy się na Krywlanach i tam pojechali
A jeśli chodzi o miejscówke to myślę, że można będzie podjechać nad stawik w Koplanach, koło Księżyna, tam jest fajnie
Spotkalibyśmy się na Krywlanach i tam pojechali
kondzio508, przelany paliwem jest moim zdaniem, chociaż nie znam się na benzynach...
Kompa sprawdzałeś? Może Ci mapa wtrysku ześwirowała...
[ Dodano: Nie Maj 01, 2011 10:48 ]
To co robimy? kondzio508, sprawdzałeś to o czym mówił Marrkus? Masz LPG? Może masz spalanie stukowe, weź sprawdź i zalej PB98
kondzio508, przelany paliwem jest moim zdaniem, chociaż nie znam się na benzynach...
Kompa sprawdzałeś? Może Ci mapa wtrysku ześwirowała...
komp siedzi jakis z poloneza 1,4 jest zupelnie inny niz ten który powinien być , tylko nie wiem jaki musze zamówic na allegro zeby był dobry (oznaczenie) . na 99% to komp winny , wszystko inne zdiagnozowane i jest sprawne . po nagrzaniu do 30-40 stopni auto wariuje ( zalewa silnik i schodzi z obrotów i gaznie jezeli nie podtrzymam nogą gazu .) po odpaleniu zimnego nie dymi z rury i nie czuć paliwa po 2-3 minutach pracy na wolnych obrotach , czuć nie spaloną PB i pracuje na 2-3 cyl .
A jak wygląd ten twój komp z zewnątrz?? z poloneza raczej nie powinien pasować do twojego auta ( polonez mam MEMS 1.6 a w twoim siedzieć już powinien 1.9)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum