Wysłany: Pią Maj 06, 2011 20:26 [R220 Sdi]Uszczelniacz półosi
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich klubowiczów i sympatyków tej marki.Mam pytanko potrzebuję uszczelniacz lewej półosi bo cieknie mi trochę a tomateam chyba ma przedłuzony weekend i nie mogę się dodzwonic a musze go wymienić.Zatem moze wiecie gdzie mogę go dostać bez wyjmowania i biegania po sklepach.?A przy okazji wiecie jak jest uszczelka pod kolektor dolotowy bo coś silnik zrobił mi sie mokry i znika płyn a jak doleje to chyba wydechem wylatuje bo robi sie mokra plama.Z góry dzieki za wskazówki
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 20:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
uszczelniacz lewy akurat jest nietypowy i podanie wymiarów raczej nie pomoże w znalezieniu go w sklepie ... ja bym jednak próbował siedodzwonić do Tomateam .... tym bardziej, ze te uszczelniacze występują w dwóch odmianach.
A co do uszczelki kolektora, to o ile wiem, nie ma ona nic wspólnego z cieczą chłodzacą .... jakby do komory spalania dostawała się ciecz, to miałbyś biały dym z wydechu ...... a to niestety raczej będzie świadczyć o uszczelce pod głowicą lub niestety pęknięciu głowicy ..... najpierw jednak poszukaj nieszczelności na wężach, posprawdzaj opaski itp. a dopiero jak tego będziesz pewny szukaj dalej
pod kolektorem wydechowym i dolotowym jest mokry silnik a jak doleje do stanu płynu to kapie mnie z wydechu jak ubędzie to spoko i jak jest pełny stan to jak mu przycisne to kopci na czarno a jak go nie ma to niekopci niewiem chyba podpalę te auro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum