Wysłany: Wto Mar 29, 2011 17:10
satan napisał/a:
Rozrusznik kręci
Czyli Immobilizer powinien być OK.
Trochę jest to nie możliwe. Czy aby komputer diagnostyczny połączył się z silnikiem (ECM)? Skąd wiesz, że wtryski się nie otwierają i na jakiej podstawie to stwierdzono?
[ Dodano: Wto Mar 29, 2011 18:10 ]
Sprawdzali kompresje na cylindrach?
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sro Mar 30, 2011 15:25
apples, nie do końca. Pamiętam, ze któremuś koledze rozjechało się immo, które podobno w 75 ciężko rozjechać i kręcił, a nie chciał zapalić. Pomogło programowanie.
Wysłany: Sro Mar 30, 2011 20:32 [R 75]Roverek nie odpala
Wyczytane na jakimś forum
"rover 75 2.0 cdt 2000r
w tym roverze, rozrusznik kręci i pracuje pompka paliwa. samochód był podłączony do launcha i pokazał błąd w immo "engine control module random code xor error"
czyli kolejny punkt zaczepienia
[ Dodano: Sro Mar 30, 2011 21:32 ]
Choć już się przymierzam do kupna drugiego Rovera żeby mieć czym jeździć a tego po naprawie bede chciał sprzedać
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 16:15 [R 75]Roverek nie odpala
niestety mój elektronik sobie pozwolił zrobić krótki urlop i wraca w niedziele tak że muszę czekać do poniedziałku (mam cichą nadzieje że to będzie immo) A czy programowanie immo od nowa pomoże, czy trzeba wymienić komputer ?
[ Dodano: Pon Kwi 04, 2011 16:36 ]
Problem z immo jest jeszcze taki, że nie pokazuje błędu. Czy jest możliwość ominięcia tego zabezpieczenia?
[ Dodano: Pią Kwi 08, 2011 17:15 ]
no i to jednak nie immo
TO JA RZUCE COS NOWEGO BO NIE ZNALAZŁEM NA FORUM
WSZYSTKO OK KOLEJNE ODPASLENIE PO PRACY I NIC NIE KRĘCI . PIEWSZE WRAŻENIE PADŁ AKU SWOJE LATA MA NO TO MU WYBACZĘ CHOC NIE OSTRZEGAŁ I TAK NAGLE . KUPIŁEN NÓWKA SZTUKA ZAKŁADAM I NIC NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO . POMPKA PALIWA CHODZI CHYBA NIECO DLUZEJ 30-40 SEK , I COŚ DZIWNEGO PO WYJECIU KLUCZYKA ŻARZY SIE KONTROLKA PODUSZKI O CO CHODZI ?????????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum