Planuje również wygłuszenie drzwi matami bitumicznymi
Pytania:
1. Czy znacie lepsze glosniki w takiej cenie, stestowane
2. Czy wskazany bedzie wzmacniacz, jak tak to jaki polecacie za rozsądna cene
3. W jaki sposob robicie dystanse pod glosniki, chyba ze pasuja jakieś inne, bądz juz sa dostepne do R75
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Cze 12, 2011 23:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 21:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 24 razy Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 891 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 16:20
Dziś przyszły do mnie HSK-165 -285 zł z przesyłką, wyglądają zacnie :)Podłączyłem zaraz do wzmaka w innym aucie i grają pięknie. Także polecam te głośniczki. Ale tak jak Rowan napisał musisz też wzmaka kupić Co do dystansów, to drzwiczki jeszcze nie rozebrane ale zakupiłem 4 szt uniwersalnych i troszkę porzeźbie, wiem że kilka osób montowało na plastikach ale przy takich głośnikach to już profanacja. Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu uda mi się wstawić wszystko łącznie z wygłuszeniem drzwi, wtedy powiem coś więcej.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sob Maj 21, 2011 07:53
Muszę w tym miejscu zaznaczyć dość ciekawy, aczkolwiek chyba nieprzyjemny temat... Szukając firmy, która doradziłaby mi jaką dokładnie konfiguracje sprzętową wybrać, znalazłem pewnego naprawde kompetentnego sprzedawcę z firmy, która jest jedną z większych w PL. Wtedy już pisząc do niego przerzuciłem się z zamiaru kupna "HSK" na Lanzary z nowej serii w podobnej cenie. Po kilku mailach rozmowa zeszła na moje wcześniejsze wizje konfiguracji i wymieniłem w niej "HSK". Ku mojemu zdziwieniu Pan odpowiedział, że w cenie ~300zł są to podróby, a oryginały kosztują około 700zł. Jako, że jest to sprzedawca nie do końca w to uwierzyłem i zacząłem grzebać w necie... Jak się jednak okazuje ww. Pan miał rację. Sami zobaczcie:
http://www.strefacaraudio...o/page__st__380
Wysłany: Sob Maj 21, 2011 17:20
szpynior, no właśnie ja te kupuje. Podobno w tej cenie nie ma nic lepszego. Grają głośno i czysto przy niskich mocach, nawet pod radiem się sprawdzają.
Wysłany: Nie Maj 22, 2011 07:59
szpynior, no, ja nie wiem jeszcze dokładnie kiedy zamówię, bo wstrzymuję się z tym, bo czekam na radio. No, a jak już przyjdzie wszystko, to też muszę znaleźć troche czasu wolnego
Zakupilem Hertz HSK i wzmacniacz Peying 800W, wszystko gra tylko jest jeden problem. Gdy odpalam auto slysze w glosnikach silnik.... Dlaczego tak sie dzieje, co jest przyczyna?
Co do podrabianych glosnikow Hertz to bardzo ciekawe bo ostatnio zamawialem cos do swojego Civica wlasnie z Chin (powiedzmy ze radio) i przegladalem mnostwo stron z chinskim car-audio , tak przypadkiem i na glosniki spojrzalem jesli byly na danej stronie i wiadomo rozne dziwne nazwy itd. Ale wlasnie znalezlem glosniki Hertz (zestaw komponentow 6.5") za smieszna cene tylko zamowienie min. 50 kompletow. Jasne ,wszystko jest teraz z Chin ,ale oferowane przez oficjalnych dystrybutorow na dany region. Nie natknalem sie na zadne inne markowe glosniki.
Opadaja mi juz rece przy odpalonym silniku sa takie zaklocenia ze nie da sie tego sluchac... zailanie mam puszczone zdala od kabli sygnalowych, masa do wzmaka z aku, stosowalem juz filtr, 2 radio i to samo... nie wiem co począć
to jest taki pisk jakby w "rytm" obrotów? jak zwiększasz obroty to dźwięk się nasila? jeśli tak to też miałem coś podobnego w 416, tylko nie pamiętam już za bardzo co robiłem żeby to naprawić, coś chyba z masą było .... spróbuj może masę od radia podpiąć gdzie indziej
Gdzieś musi być przebicie tylko trza zlokalizować
Wysłany: Pon Cze 20, 2011 12:45
A ja jednak wyłapałem minimalne zakłucenia. W czasie jazdy między 1800, a 2600rpm jest takie jakby piszczenie w głośnikach, o bardzo wysokiej częstotliwości i nie dużej głośności. I w tym przedziale obrotów silnika, słychać jak rowno z obrotami zmienia się ten dźwięk. Czyli musze rozebrać progi i puścić druga stroną sygnałówki, aczkolwiek i tak jest zmuszony to zrobić, ponieważ musze puścić przewód od kamery cofania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum