Wysłany: Wto Maj 24, 2011 17:51 [R45]Wąż ciśnieniowy wspomagania.Wyciek,Wymiana
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam.Od pewnego czasu zauważyłem wyciek z przewodów wspomagania.Gdzie można zakupić nowy lub w jaki sposób można zastąpić go że tak powiem zamiennikiem?Myslałem o kupnie węża o podobnej srednicy i grubosci i podmiance.Z góry dziekuję za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 17:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
barney79, mówisz o gumowym przewodzie który idzie od zbiorniczka, czy o tym metalowym który idzie do pompy ?
[ Dodano: Wto Maj 24, 2011 20:05 ]
w moim przypadku cieknie na łączeniu tych dwóch i póki co zmiana opasek też pomogła przy zbiorniku więc nie planuje na tą chwilę żadnych wymian ze względu na duży koszt tego metalowego przewodu.
słyszałem od Gawina, choć sam nie sprawdzałem stanu faktycznego że nówka to koło 300 pln kosztuje. więc jeśli się nic złego nie dzieje z przekładnią to można to olać... chyba że masz mega ubytki płynu więc można się pokusić o wymianę.
o zamiennikach nie słyszałem, ale z pewnością Tomi - www.tomateam.pl pomoże w dobraniu odpowiedniego elementu
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Maj 2010 Posty: 57 Skąd: Dęblin
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 21:27
barney79, proponuję oddać wąż do ponownego zakucia do jakiegoż warsztatu mechaniki siłowej, tam powinni zrobić dość tanio. Mi przeciekał przewód olejowy o podobnej budowie i zapłaciłem 10 złotych za naprawę.
barney79, proponuję oddać wąż do ponownego zakucia do jakiegoż warsztatu mechaniki siłowej, tam powinni zrobić dość tanio. Mi przeciekał przewód olejowy o podobnej budowie i zapłaciłem 10 złotych za naprawę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum